Németországban vagy Ausztriában mennyire lehet német nyelvtudás nélkül munkát találni?
Diplomás szakemberként, más nyelveket felsőfokon beszélve. Ha jól tudom, sok cégnél már angolul folyik a munka a szakmámban.
Németül nem szeretnék megtanulni már, viszont egy pár évre szívesen kiköltöznék.
"vagy mondjuk vállalkozó... hiába okoskodsz, még akkor sem fognak magyarul megtanulni"
Vagy az. Nem okoskodok, te jöttél ide ugatni.
Ha most idejön egy albán valaki, akkor ő mit fog csinálni magyar nyelvtudás nélkül? Elmegy kajafutárnak, esetleg valami gyárba, vagy mondjuk ha van diplomája és jó angolból, akkor egy SSC-be, ahol angol a munkanyelv, vagy nyit egy fagyizót, vagy tudom is én (bár ez se nagyon menne egy magyarul beszélő beosztott nélkül).
De más munkát hogy csinál? Elmehet mondjuk egy KKV-s céghez, úgy hogy nem beszél magyarul? Vagy egy olyan csapatba, ahol nem angol a munkanyelv és nem betanított munka? Dehogy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!