Mennyire büntetik meg a vállalkozót ilyen esetben?
Munkaszerződésemmel még nem találkoztam..2 hete dolgozok egy magánvállalkozónál. Kolléganőim tájékoztattak arról, hogy ők 2 óra hosszára vannak bejelentve..
Szerintük én is. Viszont napi 8 órát, vagy inkább többet dolgozom.
Ha ezt bejelentem valahol, mit csinálnak a vállalkozóval, mennyire büntetik meg?
"2 óra hosszára vannak bejelentve..
Szerintük én is. Viszont napi 8 órát, vagy inkább többet dolgozom. "
0 forintra. Az hogy 2 órára jelentettek be, nem azt jelenti hogy egy nap 2 órát dolgozhatsz.
"Munkaszerződésemmel még nem találkoztam."
Alkalmi bejelentéshez nem kell munkaszerződés.
Tudom hogy könnyű az ártatlan vállalkozót utálni a saját kudarcaidért, de amit leírtál abban semmi törvénytelen nincs jelenleg.
Akkor 2 órányit kapsz hivatalosan és a többit feketén? Nagyon nem jó. Akkor a nyugdíjjárulékot is csak a 2 óra munka után fizetik (kevés lesz a nyugdíjad). Az is gond, hogy nem láttad még a munkaszerződésedet. Alap, hogy csak akkor állj munkába, ha van aláírt szerződés. Ha nem hajlandó a munkaadó előre elintézni, akkor keress mást.
Ha hó végén nem fizet ki, vagy ki is fizet, de nincs munkaszerződés, akkor hagyd ott őket.
" ki is fizet, de nincs munkaszerződés, akkor hagyd ott őket."
Még egy valaki aki nem tudja hogy alkalmi munkavállalót is be lehet jelenteni és nem kell szerződés hozzá.
Még egy valaki, aki okoskodik.
Képzeld tudtam. De ha egyszer azt írta, hogy munkaszerződést még nem kapott, akkor nyilván valamiért várja, tehát volt erről szó közte és a munkaadója között. Nem is említette a kérdező, hogy alkalmi munkavállaló. Ha alkalmi munkavállalóként lenne bejelentve, akkor tudna róla, hogy az a helyzet. Szóval a körülmények nem arra utalnak, hogy ő alkalmi munkavállaló lenne, sokkal inkább arra, hogy feketén alkalmazzák és a tulaj még arra sem méltatta, hogy megbeszélje vele, hogy mi a helyzet. Csak egy kis logikai érzék kellene ahhoz, hogy erre rájöjj.
Kaptál már fizetést?
Lehet, hogy még 2 órára sem vagy bejelentve, mivel nem éred el a minimálbért, nyugdíj számításnál ez hátrányt jelent.
"sokkal inkább arra, hogy feketén alkalmazzák"
Még valaki, aki nem tudja, hogy attól még hogy 2 órára van bejelentve, nem jelenti azt hogy naponta csak 2 órát dolgozhat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!