Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire reális ez a fizetés?...

Mennyire reális ez a fizetés? Tényleg ez a magyar valóság?

Figyelt kérdés
Borsodi multinál van a munka. Angol nyelvtudás,(német előny) középfokú, és szakirányú végzettség szükséges. Nekem felsőfokú szakirányú végzettségem van, és 6 év Németországban szerzett tapasztalatom, ugyanilyen, csak magasabb beosztású munkakörben. Nettó 160 ezer a fizu+10 ezer bejárásra+11 ezer a kafetéria havonta. Csak szerintem kevés ez? Más lehetőségem itt nem nagyon van.

2017. júl. 13. 15:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Borsodban nem hiszem, hogy sokan keresnek ennyit középfokú végzettséggel. Budapesten, a nyugati határ mellett és olyan városokban lehet többet keresni, ahova multik költöztek.
2017. júl. 14. 16:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Elég érdekes.. én Pest megyében egy gyárban dolgozok, ahova elég egy érettségi, és így keresek nettó 190-200-at, egy kis túlórával akár 250-et is. Szóval azért, hogy szak és nyelvtudás is szükésges hozzá azért elég érdekes. Bár nekem ez az első munkahelyem, úgyhogy nem vagyok jártas a dolgokban, de nekem is kevésnek tűnik.
2017. júl. 15. 15:17
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

10:válaszoló válasza

"Hazaköltöztem a honvágy, a barátok és a rokonok miatt. Olvasgattam ezt az oldalt, és sok más kérdésnél a válaszadók nagy része minimum 300 ezret keres."

Csak szeretnének, magyarán sokan kamuznak. Vállalkozok (informatika) 30-on felül, nagyon sok év tapasztalattal, kialakult ügyfélkörrel, kapcsolatrendszerrel, és egyrészt ismerem a szakmában a magyar fizetéseket és másrészt nekem sem minden hónapban jön össze magyar megrendelőktől az, amit ide és más internetes fórumokba gyakran bekamuznak. Persze van, amikor sokkal több a pénz, munka függő.

Vagy az van, hogy egyszer egy hónapban megkeresett valaki 350-450k-t, utána már azt zajkózza, hogy ő folyamatosan annyit keres.

Én is mondhatnám ez alapján, hogy mennyit keresek, mert nekem is volt már, hogy egy alkalommal egy hónapban összejött 5 millió (de úgy, hogy külföldi cégeknek is dolgozok) és akkor azt adnám be mindenkinek, hogy folyamatosan annyit keresek. Minden pénzért keményen kell melózni a szakmában, mert a magyar cégek nem nagyon szeretnek perkálni.

Aki külföldön dolgozik, pl. házat fest, gipszkartonozik, akkor összejöhet 350k-450k, napi 8+2 óra melóval, úgy, ha hétvégén is melózik. S sokan írnak ide olyanok is, akik külföldön dolgoznak. De aki egy magyar cégnél dolgozik és sokat mond, az nagyot mond.

2017. júl. 15. 16:53
 14/14 anonim válasza:

Borsodi vagyok, de külföldön élek 5 éve, de fél év múlva költözök haza. Egyébként közgazdász diplomával rendelkezem. Engem is érdekelt volna, hogy a diplomámmal egy miskolci multinál mennyit lehet keresni, de ez pontosan sehol nem derül ki sajnos.

Azt viszont tudom, hogy édesanyám és a barátaim mennyit keresnek. Édesanyám varrónőként dolgozik és 5 év alatt másfélszeresére emelkedett a fizetése, így keres kb 125eFt-ot most (ami nem sok!, de több mint 5évvel ezelőtt).

Az egyik barátom gépkezelő egy borsodi, kis, 1500 lelkes faluban lévő cégnél, keres kb 190eFt-ot (nettó) (Miskolctól 20km). A felesége diplomás, pályázatíró cégnél keres kb ugyanennyit. Vettek egy házat amit nagyon szépen felújítottak, természetesen van rajta hitel, de a hitel és a számlák kifizetése után is félre tudnak tenni. Nemrég vettek hitelmentesen egy 2011es alsó középkategóriás autót. Minden éven nyaralnak és negyedévente beiktatnak egy hosszú hétvégét is valahol. Ők csak egy példa a baráti társaságunkból, de a többiek is hasonlóképpen élnek, bár elszórtan az országban. Én vagyok egyedül külföldön és innen az látszik, hogy bár messze vagyunk még a nyugati országoktól, de a helyzet sokkal jobbnak tűnik, mint 5-10 évvel ezelőtt.

2018. júl. 21. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!