Miért akar itt mindenki pénzért dolgozni? A hivatástudat sokkal szebb.
Az életben a legfontosabb dolog az erkölcs és az innováció. Nem teszel rosszat a másiknak és új dolgokat kitalálsz, hogy mindenkinek jobb legyen. Miért vártok el magas fizetéseket? A pénz nem boldogít és kevés pénzből is meg lehet élni.
Nem értem ezt a 21. századi kapzsiságot. Egyébként is ott van a hivatástudat. Ne azért programozz vagy gyógyíts, hogy megélj, hanem mert ez a hivatásod.
Kis sz @ r megyeszékhelyen lakom ahol az állatorvoslás a béka segge alatt van, szeretnéd, hogy az orvos házhoz jöjjön, nem megoldható, hát hogyan gondolod már. A szomszédos megyéből írt pár hete, hónapja valaki, hogy haldoklik, szenved kínlódik a szomszéd kutyája, csórok, kocsi nincs, pénzük kevés, az orvos ennek tudatában nem hajlandó kimenni és ellátni a kutyát.
Nézd meg az amerikaikat, egyből pattan az orvos ha hívják, hordozható RTG, minden csuda találmány a keze ügyében és helyszínen gyógyít, ha kell műt, meg a többi. Egy gazdának okoz problémát, gond a pénz ?, hát nem.
Most voltam lenn az Aldiban, és megkérdeztem, milyen élelmiszert adnak oda nekem ingyen, a nagy hivatástudatomért cserébe.
A lakástulajtól is, akitől bérlem a kecót, megkérdeztem, hogy elfogad-e a bérleti díj és a rezsi helyett hivatástudatot.
Mind azt üzenik, hogy egy idióta vagy.
1: Maximálisan egyetértek. Amerikában eszébe sem jutna senkinek profitért dolgozni, első helyen mindig az emberiség és az Innováció szolgálata áll, az egyéni érdek távol áll az amerikai kultúrától.
Nézd meg a cégeket. Nem is kell eredménykimutatást csinálniuk, elég ha innovatívak.
Igen ugranak a csettintésedre, majd kiszámlázzák az összeget, ami neked itteni fizetésből kb. 6-8-12 hónapot jelentene.
Kutya törött hátsó lábujjának eltávolítása 2500 dollár + kiszállás 300-500 dolcsi + gyógyszere 400 dolcsi 4 vizitre beviszed 2*150 dolcsi, DE IGAZAD VAN 1BŐL UGRIK A DOKI :)
6: Értelmezési képességed nulla.
És amiba földhöz vág valakit ha ki kell fizetnie, tétel ez, hát hü..lye vagy mint a beton. Ha életbe nem tudod megtapasztalni nézd már a tv-t, nem a burzsuj uri b u zi viszi az állatát, meg hívja az állatorvost ki. Magyarországon ez is luxus számba megy. xd Hol viszi ki neked a rtg--et a lovadhoz egy orvos itt, mennyit kérne érte, 1 milliót ? :D
Nincs itt min vitázni, mikor megindult a menekült hullám minden magyar az arabok cipőjét irigyelte, mástól sem volt visszhangos a net: MIBŐL VAN MINDEN FEKETE GYEREKNEK A LÁBÁN NIKE, ADIDAS CIPŐ.
Na 6-os, hol az alap és hol, mi a luxus ?
Istenem... az ilyen jellegű kérdések annyira szánalmasok, hogy már csak röhögni tudok rajtatok :D
Nem kezdem el kifejteni, már kismillióan leírták, hogy a pénzből fedezed a lakást, ételt-italt, szállást, autót, ruhát, számlákat, egészséged, szórakozást és bőven lehetne még folytatni a sort.
Inkább csak annyit írnék, hogy ha téged ennyire nem boldogít a pénz, akkor küldd át nekem!
Amúgy meg tényleg röhejesek már ezek a filozofáló, bölcselkedő, kérdésbe bújtatott kijelentések, amiknek köze nincs a valósághoz! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!