Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan írnátok meg ezt a...

Hogyan írnátok meg ezt a motivációs levelet, ezekkel a körülményekkel?

Figyelt kérdés

Egy olyan munkahelyre jelentkezem, ami egyáltalán nem érdekel. Ez konkrétan ilyen műanyag munkadarabok összeszereléséről szól, semmi másról. Békázni a raklapokat, összeszerelni kis hülyeségeket, ennyi. Azért próbálkozom itt, mert semmilyen más lehetőségem nincs jelenleg, viszont dolgozni szeretnék a havi bevétel miatt.

Motivációs levelet kell írnom egy olyan cégnek, ahol bügyörgetni fogok műanyagokat, szerelgetni, meg ilyesmi. Nem is tudom elképzelni, hogy cinizmus nélkül hogy lehet megírni egy ilyet, kinek van motivációja egy ilyen helyen dolgozni, konkrétan kinek ez a célja? Akármilyen szempontból nézem, ilyen munkakörre lehetetlen úgy írni motivációs levelet, hogy ne legyen benne egy kis cinizmus, szatíra, vagy egyszerűen poén. "Az Önök vállalatánál szeretnék sz**r kis műanyagokat rakosgatni, ez a célom, ez motivál!".

Elképzelésem nincs hogy kezdjek bele.

2017. júl. 10. 12:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szemmel láthatóan nem érted, hogy egy motivációs levél miről szól. Hát nem arról, hogy gyerekkorod óta az az álmod, hogy műanyag xarokat raklapozz napestig.

De segítek pár konkrét tippel, amire építhetsz:

- Megbízható hátterű, tőkeerős cégnél szeretnél dolgozni

- Hosszú távú, stabil munkahelyet szeretnél (ami rengeteg helyen manapság nem adott)

- Bejelentet bérért, jó munkakörülmények között szeretnél dolgozni

- stb..

Remélem érted mire kéne egy ilyen motivációs levelet kihegyezni.

2017. júl. 10. 12:57
 2/4 anonim ***** válasza:
45%

Kérik a motivációs levelet vagy ezt csak te gondolod így, hogy írni kell egyet ?

Valamikor a tavasszal én is jelentkeztem egy ilyen céghez egy munkaközvetítőn keresztül, húzogattam a számat mikor felhívtak, ugyanis 84 ezer forintot akartak fizetni + 30 km-et kellett volna utaznom miatta. Bementem az irodába, nem kértek se önéletrajzot, se semmit, csak utazzak el a céghez, saját zsebből, amit még csak nem is állt szándékukba visszatéríteni, meggondoltam magam és nem mentem el.

Hónapok teltek el, a cég most nem közvetítőn keresztül hirdeti orrba szájba a munkalehetőséget,(bevezették a 3 műszakot, többet és jobb bért kínálnak ráadásul) hanem közvetlenül az ő HR-ükön keresztül. Önéletrajzot nem kérnek, de nem is reagálnak. Ugyanilyen munka mint amit te itt írsz, műanyag vackokkal kell szórakozni.

Millió ilyen hirdetéssel találkozok, küldök, küldtem eddig nem tudom én hány önéletrajzot, a kutya nem keres. Csak tudnám akkor miért hirdetnek. Kiadja magát az ember, személyes adatok, iskolák, előélet és le se sz a r ják. Jól gondold meg, hogy mit adsz ki a kezedből, nem érdemes kisregényt írni, megosztani mindenfélét.

2017. júl. 10. 15:00
 3/4 A kérdező kommentje:

Konkrétan kérik a motivációs levelet. A helyi újság hirdet a környező munkalehetőségekről némi információt, és ez tartalmaz mindent amit tudni kell a jelentkezéshez. Az önéletrajzom kész van már, a motivációs levelemet holnap összerittyentem, holnap küldöm a levelet. Egyébként én is rendszeresen ezzel találkozom: Telefonálj be, küldj levelet postafiókra, címre, küldj emailt, de semmilyen reakciót nem kapok. Úgy tűnik ez mindenhol így megy.

Az elsőnek:

Valóban nem vagyok 100%-ig tisztában a motivácós levél érdemi lényegével, ezért köszönöm, hogy adtál pár támpontot, amire támaszkodhatok. Egyébként amiket írtál, azoknak fontosságáról eddig is tudtam, de úgy gondoltam azt kell keverni amit javasoltál, azzal amilyen motivációid vannak a munkával kapcsolatban.

2017. júl. 10. 17:00
 4/4 anonim ***** válasza:

A motivációs levél alapja, hogy felteszed a kérdést: miért akarok ott dolgozni?

Erre válaszolsz benne, centurazva azt, amit nyilván nem akarsz kimondani ( hogy melózni kell és nincs jobb)

Kb ennyi

2017. júl. 10. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!