Járt már itt valaki úgy, hogy van szakmája, érettségije és összeszerelőnek sem veszik fel dolgozni sehova ott ahol lakik, hogy még véletlenül se legyen egy kis pénze?
Kedves #8
Miért is baj az ha szeretnék az én városomban élni és dolgozni? Miért hasonlítasz egy minimál béres szép szóval nem nevezhető munkahelyet, Ausztriával és Német-országgal? Főleg hogy ott az emberek többsége nem ingázik.
Én ha már csak a közelben akarok munkahelyet 1 óra a BKV. Ha 50km?! Az 2-3 óra legalább.
Nekem egy ismerősöm költözött Budapestre Angliából (barátnőjéhez, aki itt él), és 180 nettó fixen megvan ha minden nap csak 1 órával tovább marad túlórázni már 210 körül visz haza. Úgy hogy középfokú végzettsége van, és semmilyen tapasztalat nem kellett, mert betanították gépkezelőnek (gyárba).
Szóval ne mondjátok, hogy olyan szar a helyzet, ha egy külföldi 1 hónap alatt ilyen munkát tud találni a profession.hu-n, SEMMI protekcióval, akkor ne adjátok már be hogy minimálbérért se vesznek fel sehova, és nem lehet váltani, ha nem jön be a hely. Nevetséges.
Ne komolytalankodj már, ez most komoly? Én éveken át kerestem munkát, építkezésen, tanítottam amit csak lehetett. Még a Tungsram gyárba is elmentem a világ végén, pedig ott 72k forintot ajánlottak.
S asszondod hogy profession.hu-ról 1 hónap alatt?!
Nekem 2 év kellett ahhoz egy 270kft os szakmát kifogjak infosként.
Én akkor hagytam abba a munkakeresést amikor itthon 120-160 között kerestem.
Te ha én ennyire bal-'heréjű' vagyok kiherélem magamat! Most ezt komolyan mondod?!
Nekem tudod milyen munkákat ajánlottak fel profession.hu-n aki megtalált? Hogy irodába keresnek céghívogatót hogy valami business csomagot sózzak rájuk. Első próbanap közölték, hogy itt 40k nál kezdődik, a többit meg kell keresni, és hogy nem kell tudnom mit árulok.
Elküldtem halom helyre a CV-m, felhívtam őket, semmi. Ilyen hirdetéseket kaptam: "kezdő, fiatalos programozott keresünk, 3 év tapasztalattal, versenyképes fizetésért (100k)". Volt hely ahol beültettek másik 5 programozó közé, és közölték hogy csak 1 embert akarnak felvenni. A T-Home beültetett egy közös tesztre 40 emberrel egy INTERJÚ után! Ami alap középiskolás matematikát, pici gazdaságtant, és Verselemzést tartalmazott. Nem viccelek, tényleges verselemzést. ÉS MEGBUKTAM.
Apám, anyám dettó 1 hónap alatt kapott. Egyik 140 ért, a másik 220ért. Pedig semmit nem csináltak jobban, de nekik legalább egy halom papírjuk van, és tapasztalatuk.
:' /
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!