Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » IT-sként milyen nyelvet...

IT-sként milyen nyelvet érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

Nyilván angol az már pipa.

Elég könnyen tanulok nyelveket, korábban tanultam angol mellett mást is (német, orosz főleg), de mind abbamaradt különböző okok miatt.

Arra gondoltam, most komolyabban rámennék valami második idegennyelvre - de mit lenne érdemes?

Nem akarok külföldre költözni, szóval elsősorban olyan érdekelne, aminek ezt figyelembe véve is hasznát tudnám venni.

Amit kicsit problémának érzek, hogy ha most el is kezdek intenzíven tanulni, szerintem ha nem használom a nyelvet, elég hamar elkezdek felejteni. Ilyen jellegű tapasztalat is jöhet.

2017. júl. 2. 20:39
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Ezen én is gondolkoztam régen, de angol megy 99.99%-ban. Tanulhatsz nyelvet, de csak hobbiból csináld.
2017. júl. 2. 20:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, a kérdésben a "főleg" mellett amit hobbytól tanultam azt nem írtam ki.

Itt most arra gondolok, hogy olyan nyelvet mit érdemes, amivel a munkaerő piacon többet érhetnék, de én is úgy láttam, ahogy írod, hogy 99%-ban angol megy.

Itthon ahol a németet hallottam hogy jó az az ITSH, oda meg eleve nem mennék.

2017. júl. 2. 21:06
 3/6 anonim ***** válasza:
28%

Python, Scala, JavaScript.

Viccen kívül esetleg orosz, de igazából minden angolul van. Max információbiztonsági témákban érdemes orosz fórumokat is nézni. Lassan ott lesz a legnagyobb kiberhadsereg.

2017. júl. 2. 22:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
BT-hez is jó a német.
2017. júl. 2. 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha az angol megvan, akkor csakis a német jöhet szóba, mint második leghasznosabb. Több német IT-s multi van az országban, ahol megkövetelik, vagy legalábbis előny a német: SAP, az egész Telekom csoport (pl. IT Services Hungary).
2017. júl. 3. 09:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Angol abszolút alapvető, ha az megvan, őszintén elmondom neked hogy teljesen mindegy.

Kódot angolul írok, dokumentációt angolul írok, stackoverflow-n angolul kérdezek, fórumokon angolul kérdezek, külföldi kolegákkal angolul beszélgetek.

2017. júl. 3. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!