Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy katona...

Mennyit keres egy katona Magyarországon?

Figyelt kérdés

Most mindenhol azt látom ,hogy megemelték a bérüket és évente 2019-ig 5-5%-al fogják növelni ,tehát egy érettségivel rendelkező katona kb nettó 150.000-et kap most kézhez,ez igaz ?

Valamint ha most van egy érettségim és jelentkezek katonának, akkor a ranglétrán feljebb menve van esély arra ,hogy évek múltán 170-180.000 nettót is "haza vigyek" ?

2017. júl. 1. 15:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Sima szerződéses katonaként szerintem még a bruttó 150-nek is örülni kell.
2017. júl. 1. 15:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Sima érettségivel jelenleg bruttó 200.000-220.000-t keresnek a katonák,mindenhol ezt írják.
2017. júl. 1. 23:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Honlapjukon fel van tüntetve minden.

Érettségis közkatona nettó 131 467 forintot kap alapból, erre jöhetnek további bónuszok (utazási költségtérítés, nyelvi pótlék, kedvezményes étkezés, stb.). Szóval ha jogosult vagy a bónuszokra akkor akár össze is jöhet a 150 ezer.

Nyilván ahogy haladsz a ranglétrán annál többet kapsz, pl. egy őrmesternek már 164 680 ft az alap bér (+ bónuszok).

Szerintem vicc ez a katonai fizetés, a legtöbb ismerősöm lépett is le onnan ahogy lehetett, közben lerakták az érettségit és mentek inkább fegyőrnek, jobban fizet.

2017. júl. 3. 03:16
 4/4 A kérdező kommentje:

A 164.000 Ft nettó már nem annyira rossz azért..

Igazad van ,de ha más meló nincs ez is jó lesz,érettségi után vagyok pénzügy számvitel szakkal és mindnehol azt mondják,hogy nem lehet elhelyezkedni.

2017. júl. 3. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!