Mit jelent a megalázóan alacsony fizetés? Mi a jobb minimálbér vagy még az se és a küszöböt rágni?
Értelmezhető az hogy „megalázóan” alacsony fizetés? mi van akkor ha valaki minimálbérért szarrá dolgozza magát wc-re sincs ideje kimenni új beszélnek vele mint a kutyával? És erre mondják hogy miért csinálja vállalja ezt ilyen „megalázóan „ alacsony fizetésért?
De hát mi a jobb/rosszabb?: Ilyen körülmények között ennyiért melózni
- vagy még ennyiért se és egy fillér nélkül otthon rágni a küszöböt?
Szóval lehet egy fizetés megalázóan alacsony? vagy nem lehet mert a megalázó az ott kezdődik hogy még munkám és fizetésem sincs?
Van olyan munka, ami valóban nagyon rossz, ilyen pl akik fizikai munkát végeznek akár nyáron napon , aszfaltozók, ahogy gőzölődnek... és keresnek minimált, akik meg tanultak, vagy értenek valamihez többet keresnek. Pedig régebben sokkal sokkal rosszabb volt a helyzet pénz terén.
El kell végezni valami szakmát, mert a legfárasztóbb munka a legrosszabban fizető.
Én ha a közmunkások/bármely fizikai rabszolga helyében lennék, biztos nem maradnék. Még ha nincs is sok lehetősége, de gyűjt egy okj-re, vagy manapság már ingyen lehet jogsit csináltatni kamionokra, buszra, ez normál esetben milliós költség. Lépni kell , bármerre is
"Felnőtt embernek teljesállásban 150 nettó alatt sztem már megalázó"
Hát kérlek!!!
Akkor a képlet: kevesled a nettó 150-et??
Nosza hagyd ott és keress mást!
Ja hogy nem találsz és abban a helyzetben vagy hogy örülhetsz még ennek is?
Hát akkor... megalázó vagy nem megalázó?
Hagyd ott és állj ki a sarokra koldulni/szopni és megtudod mi az a megalázó-
"gyűjt egy okj-re,"
Ja és mihez kezd vele? nekem pl leszakad a fiókom az okj-től van 6 db okj köztük 4 emelt szintű sőt van egy FSZ képzésem is. Mit érnek? Semmit a világon. Gyakorlatot egyik se ad innentől fogva kuka az egész.
Egyébként dolgozom vele (az egyikkel) de mennyiért...nettó 120 és a két kezem összeteszem hogy ez is van.
"150 nettó alatt sztem már megalázó, "
Hát akkor 10ből 8-9 ember meg van alázva... és akkor ha ők meg vannak alázva mit szóljon az akinek még ez sincs?
#2 vok
Nekem is van szakmám, épitész-féle, de csak időhúzásnak volt jó.
Ezen kívűl volt egy érettségim, tehát jött volna a fizikai minimálbér valahol. De aztán láttam, h a jogsi ingyenes, egy feltétele van, h nem szabad kiszálj. És még kapom a közfoglalkoztatott fizetést is, miközben milliós tanfolyamot ingyen csinálom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!