Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit jelent a megalázóan...

Mit jelent a megalázóan alacsony fizetés? Mi a jobb minimálbér vagy még az se és a küszöböt rágni?

Figyelt kérdés

Értelmezhető az hogy „megalázóan” alacsony fizetés? mi van akkor ha valaki minimálbérért szarrá dolgozza magát wc-re sincs ideje kimenni új beszélnek vele mint a kutyával? És erre mondják hogy miért csinálja vállalja ezt ilyen „megalázóan „ alacsony fizetésért?

De hát mi a jobb/rosszabb?: Ilyen körülmények között ennyiért melózni

- vagy még ennyiért se és egy fillér nélkül otthon rágni a küszöböt?

Szóval lehet egy fizetés megalázóan alacsony? vagy nem lehet mert a megalázó az ott kezdődik hogy még munkám és fizetésem sincs?

2017. jún. 30. 15:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%
Értelmezésem szerint szakmától és beosztástól függ az, hogy mi a megalázóan alacsony fizetés, tehát relatív. Pl. egy programozónak a minimál bér megalázóan alacsony lenne, de egy közmunkás esetében nem tartom megalázóan alacsony fizetésnek, mivel országunkban az az átlagos fizetés nekik. (Ha jól tudom, de lehet még kevesebb is?!)
2017. jún. 30. 15:55
 2/18 anonim ***** válasza:
80%

Van olyan munka, ami valóban nagyon rossz, ilyen pl akik fizikai munkát végeznek akár nyáron napon , aszfaltozók, ahogy gőzölődnek... és keresnek minimált, akik meg tanultak, vagy értenek valamihez többet keresnek. Pedig régebben sokkal sokkal rosszabb volt a helyzet pénz terén.

El kell végezni valami szakmát, mert a legfárasztóbb munka a legrosszabban fizető.

Én ha a közmunkások/bármely fizikai rabszolga helyében lennék, biztos nem maradnék. Még ha nincs is sok lehetősége, de gyűjt egy okj-re, vagy manapság már ingyen lehet jogsit csináltatni kamionokra, buszra, ez normál esetben milliós költség. Lépni kell , bármerre is

2017. jún. 30. 16:07
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
Felnőtt embernek teljesállásban 150 nettó alatt sztem már megalázó, függetlenül attól, hogy mit csinál. Igen, ez alapján az ország egy jelentős resze megalázó fizut kap, de alaposan frusztráltak is sokan, szóval sztem stimmel.
2017. jún. 30. 16:11
 4/18 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem nettó 2-300e Ft alatt megalázó a fizetés Bp-en. Megalázó, hogy nonstop dolgozol nem viszed semmire, esélyed sincs lakást venni/kikapcsolódni.
2017. jún. 30. 16:40
 5/18 A kérdező kommentje:

"Felnőtt embernek teljesállásban 150 nettó alatt sztem már megalázó"

Hát kérlek!!!

Akkor a képlet: kevesled a nettó 150-et??

Nosza hagyd ott és keress mást!

Ja hogy nem találsz és abban a helyzetben vagy hogy örülhetsz még ennek is?

Hát akkor... megalázó vagy nem megalázó?

Hagyd ott és állj ki a sarokra koldulni/szopni és megtudod mi az a megalázó-

2017. jún. 30. 17:19
 6/18 A kérdező kommentje:

"gyűjt egy okj-re,"

Ja és mihez kezd vele? nekem pl leszakad a fiókom az okj-től van 6 db okj köztük 4 emelt szintű sőt van egy FSZ képzésem is. Mit érnek? Semmit a világon. Gyakorlatot egyik se ad innentől fogva kuka az egész.

Egyébként dolgozom vele (az egyikkel) de mennyiért...nettó 120 és a két kezem összeteszem hogy ez is van.

2017. jún. 30. 17:21
 7/18 A kérdező kommentje:

"150 nettó alatt sztem már megalázó, "

Hát akkor 10ből 8-9 ember meg van alázva... és akkor ha ők meg vannak alázva mit szóljon az akinek még ez sincs?

2017. jún. 30. 17:23
 8/18 anonim ***** válasza:
50%

#2 vok

Nekem is van szakmám, épitész-féle, de csak időhúzásnak volt jó.

Ezen kívűl volt egy érettségim, tehát jött volna a fizikai minimálbér valahol. De aztán láttam, h a jogsi ingyenes, egy feltétele van, h nem szabad kiszálj. És még kapom a közfoglalkoztatott fizetést is, miközben milliós tanfolyamot ingyen csinálom

2017. jún. 30. 17:55
 9/18 A kérdező kommentje:
szóval summa summarum a kérdés annyi ha a nettó 80, 100, 150 akármennyi fizetés az megalázó... akkor a semmi a munkanélküliség a nulla ft az micsoda?
2017. jún. 30. 19:07
 10/18 anonim ***** válasza:
56%
Ha úgy nézzük, akkor ha elmész dolgozni és "megalázóan alacsony" a fizetésed, akkor nézhetik úgy mások, hogy olyan rossz, "megalázó" helyzetben vagy, hogy kénytelen vagy elmenni ilyen alacsony fizetésért dolgozni. Ilyen szempontból jobb lehet, ha nem dolgozol, hanem munkakereső vagy. De az egész csak attól függ, hogy mennyire érdekel mások véleménye és hogy milyen a környezeted. Dolgozni sose szégyen, ok nélkül nem dolgozni már annál inkább.
2017. jún. 30. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!