Fiztetett próbaidőszak lejárata után kifizetnek?
"próbvaidőszakra jelentsen be? És ha tegyük fel, nem felelek meg, vagy nekem nem tetszik a munka, akkor meg kijelent vagymi?"
Igen. Ez egy törvényes mód. Hogy kiköttök pl 90 nap próbaidőt (ez az alap), és ezalatt BÁRMELYIKŐTÖK, indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmondhat. Ez lehet az első nap és lehet az utolsó nap is.
" Én úgy tudom, hogy azután jelentik be az embert, ha lejárt a próbaidő, és meg is felelt a munkadónak"
Ahol átverni akarják az embert, meg adót csalni a bejelentetlen munkával ott így működik. Tipikusan a kihasználható, egyszerű embereknél alkalmazzák ezt a megoldást, mert ők úgysem tudják, hogy mihez van joguk és mihez nincs.
Istenem...
1 napra is be kell jelenteni
És munkaszerződés nélkül nem dolgozunk
Hagyjad, munkásgyerek jobban tudja, aztán jön a követekző kérdés, hogy mit tegyek, nem fizettek ki.
De ne legyen igazam.
"próbvaidőszakra jelentsen be? És ha tegyük fel, nem felelek meg, vagy nekem nem tetszik a munka, akkor meg kijelent vagymi? :D Én úgy tudom, hogy azután jelentik be az embert, ha lejárt a próbaidő, és meg is felelt a munkadónak"
Húbazzeg. Ez kajak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!