Miért megy egy értelmes ember a közszférába dolgozni?
Biztos nem volt más lehetőségük, vagy épp érdekelte őket a terület.
Van ápolónő, aki 90 nettóért lelkesen beteget ápol és nem is tudna mást csinálni, mert ez a hivatása.
Azért a közszféra eléggé tág kör. Nem lehet általánosítani.
Nem mindenki keres rosszul. Ha van diplomád és felsőfokú nyelvvizsgád, akkor már alapból nem rossz a fizetésed. És persze a beosztástól is függ, hogy mennyi az alapbér, van, akinek már az is magas mindenféle plusz juttatás nélkül.
Engem sose vonzottak a profit orientált szektorok. Így érzem magam hasznosnak. Nekem jobban tetszik, mint pl. a bankszféra (ott is voltam már).
Ezt èn sem èrtem.
Nekem is van olyan volt osztàlytàrsam aki màr elvègezte az egyetemet,mègis èn sokkal jobb helyen dolgozok több pènzèrt.
Lehet szimplàn nem tudjàk kihasznàlni a lehetősègeket.
Az hogy közszféra elég tág.
Én kormánytisztviselőként dolgozom, a fizum nem rossz, van ruhapénz, plusz ez az néha befigyel... az alapszabadságom 30 nap, azért ez is hívogató...
Vegyészmérnökként multinál kaptam bruttó 150e-et, 180e-et, kis cégnél papíron bruttó 80e részmunkaidőben, valóban meg napi nettó 7e, de nem minden nap volt munka.
Közszférában bruttó 186e-et kapok, 46 nap szabim van + idén 4 munkáltatói fizetett szabim eddig, de áramszünet miatt elvileg lesz még 5.
Kerestem közben állást a versenyszférában (10 helyre vettek volna fel az elmúlt 2 évben), 4 esetben keresett meg fejvadász cég konkrét ajánlattal, de mindenhol max. bruttó 200e-et ajánlottak, költözni kellene, albérletet fizetni, kevesebb lenne a szabi, tehát lelkileg és anyagilag is rosszabbul jönnék ki vele.
Kérdező, butaságot írsz. A párom először a versenyszférában helyezkedett el, nevetséges fizetéssel szúrták ki a szemét a végzettségéhez képest , majd mikor fizetésemelést kért, azt mondták neki, hogy örüljön, hogy be van jelentve, meg mit akar pár év tapasztalattal. Átment a közszférába, maga is meglepődött az ajánlatukon: A fizetése négyszer annyi, mit előtte, a munkaideje rugalmas, lényeg, hogy a munka kész legyen, a főnök arra is vevő, hogy otthonról dolgozhasson (ami pl. Nemrég igen jól jött, mikor vártuk a villanyszerelőt...), ráadásul levelezős mesterképzésen tanult, amivel tegnap végzett, az órákra elengedték, szabit nem kellett kiírnia, kifizetik azokat a napokat is, mintha dolgozott volna, sőt a tegnapi államvizsgája előtt is mondták neki, hogy maradjon otthon nyugodtan tanulni -értelemszerűen nem kellett szabit kivennie, anélkül otthon maradhatott tanulni. Szóval a közszféra nem egyforma.
Én januárban végeztem, a magánszférában dolgozom, a fizetés átlagos, én is erőteljesen gondolkodom a közszférán, mert ott legalább meg van határozva egy összeg, hogy diplomával, nyelvvizsgával minimum mennyit adjanak.
magánszférában hogyan lehet dolgozni? :D
amúgy a szabadság jó benne számomra, 30 napom amúgy 22 lenne csak :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!