Havi netto 200. 000-Forint fizetés?
Kérdésem az lenne hogy havi netto 200.000Forint az mennyire számit jó fizetésnek itthon. Illetve mennyire lehet ma megélni ebből a pénzből ? :)
Ti megvagytok elégedve a fizetésetekkel, és normálisan megtudtok élni ? :)
Attól függ, hogy hol, milyen munkáért?
Én Bp-en IT-sként kifejezetten rossz fizetésnek érezném, de Salgótarjánban munkanélküliként maga lenne az álom.
egyéni igényektől függ.
kaviárra meg pezsgőre nem elég.
És ebben mi a meglepő? Komolyan nem értem.
1. Aki olyan munkát végez, amit BÁRKI el tud végezni, azért sosem fognak sokat fizetni, pont azért mert bárki el tudja végezni. Nem releváns ha fizetésemelést kér, mert inkább azt mondják hogy behívnak az utcáról valakit, aki elvégzi kevés pénzért. (Szerencsére ezt a tendenciát kezdi megölni az a tény, hogy sokan külföldre menekültek és elfogyott a munkaerő..)
2. Attól még mert valakinek van diplomája, simán kerülhet az előző kategóriába. Rengeteg képzés van ma Magyarországon amit ugyan elvégezhetsz, meg is kapod az okleveled és te diplomás vagy, de a francnak se kell az a "tudás" amit ott megszereztél az egyetemen. Főleg hogy ezek a diplomások általában azt hiszik, hogy csak azért mert kaptak valami gyökér oklevelet, már jó munkájuk kell hogy legyen.
3. Nyilván fordítva is igaz, attól még mert valami fizikai munka, az nem azt jelenti hogy nem kell megfizetni. Ugyanúgy azt fizeti meg a cég, aki egy hiányszakmában jól teljesít. Fizikai munka a culágerkedés is amit bármilyen hülye megcsinál, meg a villanyszerelő, asztalos, ács, hegesztő, CNC forgácsoló meg még ki tudja mi, amik viszont jól fizetett szakmák..
Ahogy írják, ezer dolog számít abban hogy mi a jó.
Milyen munkakör? Van ismerősöm aki napi 8 órával keres ennyit, úgy hogy reggel késik fél órát, délben fél órát eszik, délután fél órával hamarabb elmegy. Meg ismertem biztonsági őrt is, aki havi 200-at keresett, csak éppen havi 350-400 órával. Mikor már azt láttam hogy harmadik napja 24 órázik akkor azért erősen ki volt készülve.
Hol? Szabolcsban egész jól elvagy belőle, Budapesten önálló albérlet nem jön ki ennyiből.
Milyen háttérrel? Otthon laksz? Mert akkor kb nulla kiadásod van. Kaptál lakást? Mert akkor csak a rezsit kell állnod? Albérletben élsz? A gatyád is rámegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!