Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföld, vagy egy ideig...

Külföld, vagy egy ideig dolgozzak itthon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

27 éves vagyok, és egy hete fejeztem be a főiskolát gépészmérnöki szakon. A középiskola után 3 évre rá írtam be a főiskolát. Igen tudom, a 3 évet 6 évre sikerült elhúznom, többek között egy f+szfej tanár miatt...de erről ennyit.

Szeretnék előbb utóbb Németországban elhelyeszkedni (inkább előbb), de nem tudom, hogy mennyire van esélyem tapasztalat nélkül munkát találnom mint gépészmérnök. A német nyelv alapszinten megy, az angol pedig közép/felsőfokon.

Természetesen nem azt várom, hogy az első megbeszélésemen alám tolják a fotelt, ha kell fél-egy évig raktárba is dolgozok, vagy amit találok.

Nagyon ellentmondó véleményeket hallottam. Van aki sz+rt se tudott a suli befejezése után, és talált szakmába munkát (Németországban). A testvérem viszont nagyon óvatosságra int, hogy nem olyan egyszerű, meg hogy neki szerencséje volt hogy talált munkát, mert sok német valami középsuli - BSC közötti képzést (praktikert?) csinál, amivel elhelyezkednek mint gépészek...

Mindenhol azt hallom, hogy hiány van a gépészmérnökökből, és a testvérem is csak az ő kis homokozóját látja, szóval nem rát lá, hogy mi van a másik városban, csak a közvetlen környezetét ismeri. Szóval ha ennyire keresett ez a szakma, akkor előbb utóbb csak lesz valami esély elhelyezkedni.

Szerintetek mi volna a legésszerűbb, egyből külföld, vagy itthon egy pár hónapot ledolgozni?

2017. jún. 9. 16:47
 1/1 anonim ***** válasza:

Külföldön is tapasztalt embereket keresnek, hiába hiányszakma. Attól még, hogy elmész külföldre kulimunkát végezni, nem lesz nagyobb esélyed elhelyezkedni, maximum a nyelvtudást tudod kicsit fejleszteni, ha olyan környezetbe kerülsz, és nem pedig a sok kelet-európai közé, akik szintén nem anyanyelven beszélik a németet, vagy épp nem is németül beszélnek egymás között.

Én mindenképpen azt javaslom, hogy itthon helyezkedj el, 1-2 évet lehúzol, közben fejleszted a németet és elkezdesz pályázgatni külföldi pozíciókra. Ez a legésszerűbb ebben a helyzetben.

2017. jún. 9. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!