Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan találjak gyakorlati...

Hogyan találjak gyakorlati helyet kapcsolatok nélkül?

Figyelt kérdés
Sajnos nekem nincsenek vállakozó szüleim, sem ismerőseim, de az egyetemen a végzéshez kötelező teljesítenem szakmai gyakorlatot. Még csak olyan helyet sem találok aki leigazolná nekem. Hónapok óta kilátástalan a helyzet. Mit csináljak? :(

2017. jún. 9. 12:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen szakos vagy? mert először ezt kéne tudni.
2017. jún. 9. 12:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Mit tanulsz?
2017. jún. 9. 13:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Sajnos túl sok jót nem tudok írni, de ne add fel. Én is igy jártam anno. Egy félévet halasztanom is kellett volna mert megvolt az összes kreditem, végül felvettem még egy szabadon válaszhatót, ami nem kellett volna, nem is jártam be, de így aktív hallgató maradtam, és dolgozhattam tovább diákként. Nagyon sok önéletrajzot küldtem el, ingyenesen mentem volna gyakornoknak, de mégsem lehetett. Diákként ahol dolgoztam 2 helyről sem tudták ezt nekem megoldani, pedig ingyen dolgoztam volna. A legfájóbb a harmadik hely volt, ahol akkor már 3-ik éve dolgoztam folyamatosan, heti minimum 3 napot, de átlagban többet, mindenkit ismertem, mégsem adták meg a nyamvadt pecsétet, mert a központ nem engedi.

Mikor már azt hittem soha nem fejezem be, jött a szüleim egyik régi ismerőse, aki vállalkozik, beszélgetettünk, említettem neki (én akkor nem tudtam hogy ő vállalkozó), és ő ajánlotta fel, hogy ha csak pecsét kell, akkor ő ad. Úgyhogy végül jó lett minden, megkötöttük a gyakorlati szerződést, neki tényleg csak pár pecsétet kellett adnia, én meg végre végeztem és leállamvizsgáztam.

Kitartást neked, ne add fel, küld az e-maileket mindenhova.

2017. jún. 9. 14:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagyon sok cég hirdet diákmunka keretében úgy állást, hogy szakmai gyakorlatnak is leigazolják. Tényleg jó lenne tudni, mit tanulsz.
2017. jún. 9. 14:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Műszaki menedzseren tanulok.
2017. jún. 9. 16:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nézegesd a gyakornok.com oldalt, küldözgesd a cv-t, lesz aki visszahív. Sok hirdetés van műszaki menedzsereknek, azok szinte mind leigazolják a szakmai gyakot. Sok kudarc lesz de biztosan sikerül valahova bekerülnöd. Ha nem tanultál ki semmi olyat, ami vonzó lehet a munkáltatóknak, akkor majd következő félévben megcsinálod a gyakot, addig ott a lehetőség, vegyél fel autocad sap vagy nyelvi kurzusokat amik tényleg hasznosítható tudást adnak, és szerezz mellette munkatapasztalatot bárhol hogy beírhasd a cv-be. A diploma baromi kevés a munkához, és ez így van máshol is, a mérnök-infóst sem veszik fel, csak mert elvégzett kettessel néhány programozós kurzust...
2017. jún. 10. 17:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Gyakornok.com egy olyan oldal ahol kb. csak pesti lehetőségek vannak, én vidéki vagyok, nekem pest nem tud jelenleg számításba jönni.

Itt nagyon kevés meghirdetett gyakornoki pozíció van. Ahol van is, ott is ismerősökön keresztül jutnak be a gyakornokok is.

Telefonálok, e-maileket küldök, de eddig semmi. Megkérdeztem pár ismerőst is, de nem tudnak segíteni sajnos.

2017. jún. 12. 10:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Esetleg a diákszövetkezetekhez is menj be, sokszor van nekik is gyakornoki hely (ne neten, hanem személyesen menj be).

Vagy érdeklődj felsőbbéves, vagy már végzetteknél, h ök hol voltak, és küld el az önéletrajzodat a konkrét cégnek, hiába nincs meghirdetve.

2017. jún. 12. 10:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Merre laksz?
2017. jún. 12. 11:11
 10/10 A kérdező kommentje:

Diákszövetkezeteknél is folyamatosan próbálkozok.

Debrecen környékén lakok.

2017. jún. 12. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!