Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha grafikusként, webprogramozó...

Ha grafikusként, webprogramozóként szeretnék dolgozni, akkor jó ötlet elsőnek ingyen sok ilyen bevállalni?

Figyelt kérdés

A grafikusi szakmához értek, de még szeretnék 1-2 évet mindenképp gyakorolni itthon, saját magam (képzés ilyen nincs a közelemben), plusz a programozás is érdekel, a weblapprogramozás főleg, ezt is szeretném az évek alatt elsajátítani. Viszont mellette dolgozom majd (valszeg minimálbérért), de később szeretnék saját vállalkozást, ami ezzel foglalkozik. Csinltam már sok szórólapot stb-t, a saját vállalkozásunkhoz, és a visszajelzések alapján is megerősödött bennem, hogy nekem ez a szakma való.

Gondoltam arra, hogy pár évig még tanulom, tökéletesítem a tudásomat, megtanulom a weblapprogramozást is, aztán felajánlom hogy ingyen megcsinálok jópár embernek ingyen honlapot stb-t, és akkor portfólióm is lenne + még több gyakorlatom. És csak ezután kezdenék bele a szabadúszásba.

2017. jún. 7. 19:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Én a helyedben elmennék köztes lépésnek egy ilyen területen dolgozó céghez dolgozni. Az rajtad múlik (mázlin, felkészültségen, mennyire tudod eladni magad), hogy ez mikor történik, mennyi ingyenmunkát vállalsz be.

Két okból javaslom ezt:

- Az egyik a szakmai tapasztalat. Érthető ez szigorúan értve a szakterületeden belül (btw, el kéne dönteni, hogy elsősorban grafikus vagy fejlesztő), de méginkább tágabb értelemben, hogy hogyan zajlik a fejlesztés, milyen metodikák vannak, stb.

- És a másik a kapcsolatépítés, megismersz sok embert, akár későbbi megrendelőt is, de elsősorban kollégákat, akikkel később akár munkakapcsolat is kerülhetsz a szabadúszás során.

2017. jún. 8. 18:02
 2/2 A kérdező kommentje:

A grafikus és a weblapkészítés összefügg, egy jó grafikus amúgy is ért ezekhez.

Egyébként gondoltam erre is, de nem hiszem h munka mellett erre lesz lehetőségem, ha minden nap 5-ig dolgozom, néha hétvégén is

2017. jún. 8. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!