Bevezetik a melóhelyemen a kártyás rendszert mit tegyek?
8 órában vagyok itt, de általában max. 6-7et vagyok benn, ez természetesen annak köszönhető, h 6-7 óra alatt simán elvégzem a feladatomat, bőven, na meg a fizetésem is annyi, hogy ennyi óraszámhoz illene/tartanám reálisnak.
Most akkor ha jön a kártyás rendszer, akkor is itt kell ülnöm 4-ig, ha csak b@szom a rezet?
Vannak trükkök, a kikerülésére? Akiknél már bevezették, hogy bírják? És tudnak trükkösködni? Hogyan?
Nem arról van szó, hogy nem élem túl, csak totálisan értelmetlennek tartom. Először is a fizetés kicsinysége miatt. Másodállásba megyek el korábban. Másodszor pedig mi értelme idebenn ülnöm, ha úgyse dolgozok, mert azt én is elvárom magamtól, hogy kész legyek a dolgommal, de ha egyszer 5-6 óra alatt a takarítást meg mindent, ami a szerződésembe van megcsinálom, akkor mi haszna a munkáltatónak abból, ha 2 órát itt meresztem a seggem üresben?
Nem értem, ez dühít, nem a bennmaradás ténye. Kibírom, szó se róla, de nagyon nehezen, mert nem értem kinek származik haszna abból, ha 2 órát üldögélek itt és nem csinálok semmi értelmeset.
Szólj, hogy ezentúl csak 6 órában foglalkoztasson :)
VAGY szólj, hogy tudnál többet is végezni, mert ilyen ügyes vagy! Ez nem sok magyarnak jut eszébe, igaz? Inkább lelép a munkából és csodálkozik, hogy kevés a fizuja.
Ez egy kórház, én asszisztens vagyok a szakrendelőben, de ha ráérek és nincs dolgom fölmegyek a fekvőbetegekhez, az ápolókhoz segíteni...
Tudom, igazából ez a rendszer az olyanok miatt találták ki, mint akikről te is beszélsz, de én és a legtöbb kollegám elég nagy hivatástudattal bír, és ha olykor el is megy korábban, később ledolgozza. Meg milyen dolog, hogy azt előre kijelentették, hogy túlórát nem fizetnek, de ha késel 20 percet, akkor már kevesebb lesz a fizetés... Így aztán nagyon motiválják az embert... :(
6 órában annyi lenne a fizetésem, hogy a rezsi ippeg kijön belőle.
Na de a bértábla is olyan, amilyen... 8 óráért kapok érettségizett minimálbért, ráadásul a munkaügyön nem számítják be a képesítésemet, mert ugye hivatalosan nem használom. Magán rendelőben, lehet, hogy 4 órában várnák el, de ott arányos a fizetés. És persze ezért sz@r a munkamorál, mert mindenki úgy érzi, hogy keveset kap... Lelkileg elég megterhelő ez a munka, mégis ismerősöm 6 órában keres ugyanannyit, mint én + bérlettel (ami nekem nem jár, miért is járna?)... Na azt korrektnek érzem! Tehát ő 6 órában 70 ezer + bérlet, én meg 8 órában 70 ezer - bérlet.... Ez logikus? Ő ügyfélszolgálatos, én meg emberekkel foglalkozom, elég intenzíven. Nem mintha nem szeretném, de ez olyan, mintha az állam fityiszt mutatna nekem, hogy miért szeretsz te emberekkel foglalkozni, hát hülye vagy te? Ez azért nagyon rossz érzés.
Az főnökömnek 170 ezer a bruttója, 8 órában, de már 30 éve dolgozik legalább. Ez méginkább felháborító! Mennyit kaphat kézhez kb. 130-at? És mekkora felelősség van rajta? Ezek után ne fogadjon el hála pénzt és legyen morális tartása? Mikor az ilyen olyan osztályvezetők (gazdasági, beszerzés, anyagellátás, munkaügy, orvos igazgatóság) fél milliót keresnek havonta? Hol vannak ők egy orvostól? Egy klienssel/beteggel sem beszéltek a büdös életben sem, a kórház meg úgy néz ki, mint egy putri. Nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!