A szamlatulajdonos nevet nem kertek a munkaszerzodesen. Nem lehet ebbol baj?
Munkahelye válogatja: van, ahol nem foglalkoznak vele és van, ahol nagyon nem szeretik, ha más névre megy a pénz.
Ezzel szemben a bankok kifejezetten nem szeretik, főleg a pénzmosás elleni törvény miatt.
A másik pedig: tudod, hányszor olvastam már itt ilyen sztorit, hogy a párja számlájára ment a pénz, összevesztek és a párja leszedte az összes pénzt a számláról? (igen, tudom, ti soha nem fogtok :-) )
Nem tudom, én felnőtt, ÖNÁLLÓ emberként inkább kiadok pár száz ft-ot a számlavezetésre, az anyagi biztonságom érdekében. Szóval Neked is javaslom a KÜLÖN bankszámlát.
A munkahelynek nyugodtan mondhatod, hogy tiéd a számla, ezzel máris elsimítottad a "miért nem a tied a számla" c. kérdéseket. A bank meg hiába "nem szereti", nem azért tartom, hogy szeressenek dolgokat, így nem fog történni semmi.
Amúgy, itt nem csak a párszáz forintokról van szó. Hanem pl. ha valaki közös kasszán van a másikkal, akkor nagyon megbonyolítja a dolgokat a külön számla. Lehet, hogy valakinek elképzelhetetlen közösen intézni a kiadásokat, de akinek meg nem, annak ez csak keresztbe tesz, hogy két külön számlán van meg a pénz.
Persze van arany középút: a közös számla, amelynek mindkét fél a tulajdonosa. Csak ez olyan, hogy mi is próbáltuk, de hát pont ahhoz a számlacsomaghoz nem lehet társtulajdonost rendelni, a többi számlacsomag meg marhára kedvezőtlen. Szóval marad a más számlájára utalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!