A Balatonnál nyáron tényleg ennyit lehet keresni? Megéri elmenni?
Most megyek fősulira és szívesen dolgoznék 2 hónapot a Balcsin nyáron. Az utóbbi időben sok hírt láttam arról is, hogy elképesztő a munkaerőhiány. Mosogató vagy még inkább felszolgáló lennék. Utóbbiban nincs tapasztalatom, de dolgoztam már kukoricázáson, árufeltöltőként és baromfifeldolgozó üzemben diákmunkában is és szorgós, jó munkaerőnek tartom magam. Simán bevállalnék heti 6x12 órát is, mert bulizni ritkán járok és amúgy is korán kelős vagyok.
Na és pár helyről már olvastam, hogy így akár nettó 200-250 ezret is lehet keresni egy hónapban (persze ennek egy részét zsebbe kapod, mert alapból nem is lehet nyilván 6x12 órát dolgozni egy héten hivatalosan, pláne nem diáknak).
Olyanok válaszát kérem, akiknek szintén akár személyes tapasztalatuk van, akár ismerőstől hallottak bármit erről.
Egy jó barátom a Balatonnál dolgozik vízimentőként (tavaly is, idén is majd), ő is ezeket mesélte.
19/F
Köszi az eddigi válaszokat!
2-3: Milyen saját tapasztalataitok vannak? Akár olyan is, hogy családtagod, közeli barátod dolgozott ott.
Az inkább 7x14 óra. Ha kiszámolod az 300-400 forintos órabér ami nevetséges. A másik hogy nem fizetik ki ezt sem sokszor. Engem nem fizettek ki pl.
Menj el földekre dolgozni, ott legalább a minimálbért megkapod 600-700 ft/ óra és kevesebb órát kell dolgozni.
Ha nem fizetnek ki, akkor nem lehet őket
A, feljelenteni?
és
B, ott hagyni egyből a pi csába?
Nekem nem úgy kell a pénz, hogy különben jövő hónapra hajléktalan leszek. Amikor az Auchanban dolgoztam árufeltöltőként, akkor is leszidtam a pi csába egyszer a főnököt a hülyeségei miatt, négyszemközt.
A, feljelenteni? <<< De lehet, csak senki nem jelenti fel őket, mert az embereknek általában drágább az idejük ennél. Értsd: dolgoztál 40 órát ingyen, felcseszed magad, feljelented, utána járhatsz 400 órát bíróságra.
B, ott hagyni egyből a pi csába? <<< de simán lehet, sokan meg is teszik ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!