Tartós táppénzt ki fizeti, és mikor?
Az első 2 hetet a munkáltató (betegszabadság) a többit az OEP, ami most Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő néven fut.
Hogy mikor kapod, az attól függ, hogy mikor adod le a táppénzes papírodat - ezt mi innen nem tudjuk pontosan megmondani.
A családi adókedvezményt nem tudom - az mondjuk engem is érdekelne - de biztosan jön majd valaki, aki tudja.
A táppénz mértéke a fizetés 50 %-a, de nem a mostani jövedelmed számít, hanem a 3 hónappal ezelőttitől számolnak vissza (nem írtad, mióta dolgozol itt, ezért írtam így)
Itt elég sok mindent olvashatsz a táppénzről, pl. a feltételeit, mikor és mennyi jár, a számítás mértéke, stb.:
Messze nem oké, első.
Nem az első két hetet, hanem az első 15 munkanapot (ami 5/2 munkarendben három hét...) fizeti a munkáltató betegszabiként, kivéve, ha nincs betegszabi, mert olyan jogcímen vagy tp-n.
A táppénzt vagy az oep vagy a munkáltató fizeti, ha az kifizetőhely.
Igen, családi kedvezményt igénybe lehet venni a táppénzből is, de nagyon kell figyelni, mert könnyen lesz belőle jogalap nélküli kedvezmény, ha a a tp elején és végén nem figyelsz, és fél hónapot dolgozol, figyelembe veszi a mtató is, fél hónap tp - és figyelembe veszi az oep is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!