Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Adóigazolást még mindig nem...

Adóigazolást még mindig nem kaptam meg a cégtől van ennek jelentősége? Mert a navtól rég megjött az adóbevallásom

Figyelt kérdés

Ugye az eddigi években az volt a menetrend hogy önadózó magánszemélyként megkaptam még év elején jan-ban az adóigazolást a munkáltatótól ennek alapján én magam kiállítottam az adóbevallást és kész. A munkáltatói adóigazolás elemi fontosságú volt mert ezzel igazoltam magam hogy valós adatokat írok be.

Az új menetrend az hogy ha kérem (és kértem) a nav megcsinálja és postán kiküldi az adóbevallásomat és ha az jó, vissza se kell küldeni, azzal hogy nem küldöm vissza, elfogadtam a bevallást.

Voltaképp dolgom annyi hogy kérni kell az elején.

Na most a helyzet az hogy május közepe van nem kaptam még a munkáltatómtól semmiféle adóigazolást noha jan 31-ig kellett volna adnia külön kérésem nélkül is.

Semmit se kaptam, ezerszer kértem, válasz mindig majd majd…

Ezzel együtt a nav bevallástervezet régesrég hónapokkal ezelőtt megjött stimmelt stb.

Most akkor kérdem: a munkáltatói adóigazolásnak van még jelentősége? Értem hogy elvileg oda kéne adni (kellett volna jan 31-ig, szart rá!!!) na de voltaképp nem mindegy?

Adóbevallásból úgyis kiderül(t volna…) ha nem lennék bejelentve stb.

Szóval igazolás az nincs de adóbevallás már rég van-akkor most mi van????

2017. máj. 16. 11:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen nincs rá szükséged. Ha magad csinálod az adóbevallásodat, akkor nyilván kell, így elkészült anélkül is. De az ilyesmi papírok meg szokás őrizni 5 évig, ha esetleg később valakinek eszébe jutna valami, akkor tudd igazolni. A biztoság kedvéért azért kérd el, hogy meglegyen, ha kell, de szinte biztos, hogy soha nem lesz rá szükséged, és 5 év múlva ki is dobhatod.
2017. máj. 16. 12:13
 2/10 A kérdező kommentje:

Na igen csak egy nagy kérdés: a munkáltató miért húzza a végtelenségig? mi az hogy május közepe van jan 31-ig meg kellett volna kapni és nem kapta meg pedig ezerszer kértem?

miért jó az nekik hogy ezredszerre járok a nyakukra hogy adópapír hol van? És még mindig nincs sehol?

Csak nem valami simliskedés megy a háttérben?

Mert ha nem miért nem nyomták már rég a kezembe???

2017. máj. 16. 12:15
 3/10 anonim ***** válasza:

Az új menetrend az hogy ha kérem (és kértem) a nav megcsinálja és postán kiküldi az adóbevallásomat és ha az jó, vissza se kell küldeni, azzal hogy nem küldöm vissza, elfogadtam a bevallást.

Voltaképp dolgom annyi hogy kérni kell az elején

Na, ebből lesznek a majd bajok. A NAV mindenkinek megcsinálja (kivéve ev, áfafizetésre kötelezett mszem), nem a készítést, hanem a postázást kérted csak. HA nem adsz be mást, automatikusan ez lesz a bevallásod. Akkor is, ha nem kérted a postázást.

És igen, van jelentősége az igazolásnak, mert a NAV tervezetét ellenőrizni kell (a hibák nem a nav hibái, hanem a hülye bérszámfejtőé, a nav abból dolgozik, ami havonta bemegy adatszolgáltatás). A béres rájön az igazolás kiadásakor, hogy gáz van, azt javítja és jól adja ki, a 08-at nem önellenőrzi, és máris eltérés van... na, ezért kell az igazolás.

2017. máj. 16. 12:27
 4/10 A kérdező kommentje:

Akkor csak oda lyukadunk ki hogy simliskedés mehet a háttérben. MI más oka lehet hogy nem adják oda?

Félnem hogy kiderül vmi?

2017. máj. 16. 12:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor legyünk gyakolatiasak: mit tehetek ha 100. kérésemre se adják oda?
2017. máj. 16. 12:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Ugyan mi derülne ki, ha a NAVos adóbevallásod stimmelt? Mit simliskednének szerinted?

A NAV az alapján készítette el az adóbevallásod, amilyen adatokat küldött neki rólad a munkáltatód. Ez egyezik azzal, amit te kaptál.

Az, hogy nem adta oda az M30-ast lehet lustaság, lehet elkeverte valahol, nem küldte el a könyvelője (lusta volt, elfelejtette elküldeni, úgy emlékezett elküldte, de mégsem)

Esetedben a munkáltatói igazolásnak nincs jelentősége:

A NAV látja a nevedre számfejtett összegeket (amik egyeznek az általad ismertekkel),

Nem volt olyan adóköteles bevételed, ami nem a munkáltatódtól származott,

Nem vagy vállalkozó, adószámos magánszemély, őstermelő.

Ha annyira ragaszkodsz az M30-ashoz, kérd írásban, tértivevényes levélben.

Ha pedig csak meg szeretnéd őrizni bármi oknál fogva a múlt évi béred és levonásaid összegét, kérd le a járulékadat kivonatodat az EBEVben.

2017. máj. 16. 17:42
 7/10 A kérdező kommentje:

"Ha annyira ragaszkodsz az M30-ashoz, kérd írásban, tértivevényes levélben. "

Khm... volt olyan kollegám aki épp ezt tette. Még márciusban. Levelet átvették aztán szartak a képébe azóta se kapott semmit.

Szóval akárhogy csűrjük csvarjuk ha semmi simli nincs akkor mégis mi a jó francért nem lehet vajon oaadni?

Feledékenység? Mikor napjába 20x szólnak neki hónapok óta?

...

elhagyta? hát akkor nyomtasson szépen egy másikat.

Továbbra se bírom elképzelni se ha semmi simli nincs akkor mégis miért nem nyomja a kezembe külön kérés nélkül???

Vajon miért nem?

2017. máj. 16. 18:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Most vagy te vagy az a kamu munkaügyis kérdéseket feltevő és ez az új agymenésed, vagy roppant okosnak képzeled magad, pedig már az elején hülyeséget írtál a bevallástervezettel kapcsolatban, vagy képtelen vagy felfogni, hogy ha a NAV tervezete megegyezik az általad ismert adatokkal, akkor nem simliskedik a munkáltató.

Az is lehet, hogy a munkáltatótoknak tele lehet a töke az ilyen okoskodó munkavállalókkal, mint amilyen te is vagy és direkt nem adja oda, hogy téged idegesítsen.

2017. máj. 16. 22:02
 9/10 A kérdező kommentje:

"Az is lehet, hogy a munkáltatótoknak tele lehet a töke az ilyen okoskodó munkavállalókkal,"

De neked meg azt kell tudni ha már ilyen okos vagy hogy a "tele a tököm" az nem indok egy pénzügyi-számviteli kötelezettség nem teljesítésére!!!

Vagyis ha én pl ma beballagok a navhoz és jelentem hogy nem kaptam (sőt kaptuk mert senki se kapta...) meg az adópapírt akkor vajon elég indok lesz-e hogy "tele a tököm"?

Szóval azért ne szórakozzunk már.

Neki a munkáltatónak ezt oda kell adnia kérés nélkül jan 31-ig. Pont. Nem tette meg. Pont.

Hogy aztán én a dolgozó mihez kezdek vele egyből kuka vagy aranykerettel kiteszem a falra az már az én dolgom.

Neki meg az a dolga hogy odaadja.

Van ellenvetés?

2017. máj. 17. 08:43
 10/10 A kérdező kommentje:

"akkor nem simliskedik a munkáltató. "

Egyébkétn IGEN RÖVIDEN csak erre ennyit: a munkáltató igenis simliskedik, ezt nem én, ezt te nem vagy képes felfogni!! Mert lehet hogy minden oké és stimmel, de nekli ODA KELL ADNIA KÉRÉS NÉLKÜL jan 31-ig. Ennyi pont.

Nincs nit dumálni vitatni ezen . Oda kell adnia és pont. Nem tette meg = simliskedik.

Miért nem tette meg?

Mert szarik a dolgozói pofájába? Hát akkor az a baj.

Meg se csinálta? Hát akkor az a baj.

Megcsinálta csak elhagyta? Hát akkor az a baj.

Szóval csűrhetjük csavarhatjuk a munkáltató NEM TELJESTETTE kötelezettségét és ezért LEHET hoyg egy csinos kis NAV bejelentés lesz a "jutalma" részemről..

Semmi gond, át nem adott adópapírért a nav 50-200.000 t-os bírságot szabi ki / FŐ!!!!

Nem zusammen hanem per fő!!!

2017. máj. 17. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!