Hol vannak olyan jól fizető munkahelyek, ahova elég sz érettségi? (pl. értékesítés, ügyfelezés, stb. )
Az értékesítés és ügyfelezés nem a legjobb kereseti módszer. Van egy barátom aki évek óta ezeket csinálja, általában van egy minimális fix fizetés és arra jön a jutalék, de azt nem könnyű kitermelni. Az emberek többsége repül is a próbaidő után. Ha 1000-ből 1 embernek bejön akkor már sokat mondtam.
Amúgy a jól fizető is egy relatív dolog. Ezt sok minden befolyásolja, hogy egy adott személynek mi a jó fizetés. Egyedül a fővárosban, saját lakás nélkül még a 200 ezer is kevés. (Ugye az albérlet és a BKK bérlet vagy benzin nem olcsó mulatság.)
Illetve a munkáltatók is általában a szaktudást fizetik meg, az érettségi annyit igazol, hogy rendelkezel legalább egy minimális általános műveltséggel. Ma már nem sok értéke van önmagában, ez inkább csak egy kapu a felsőoktatásba, illetve OKJ-s képzéshez.
Maximum komolyabb szaktudást nem igénylő irodai munkára vesznek fel, esetleg különféle segédmunkákra, gyártósori munkásnak stb.
Persze ha szerencsés vagy találhatsz jó helyet így is.
Én érettségivel dolgoztam egy cégnél, 170 ezerért + cafeteria.
Úgyhogy nem lehetetlen, csak szerencsésnek kell lenni, meg jól eladni magad az interjún.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!