Megéri pizzafutárkodni ha adnak kocsit kaját piát műszak közben és 6 ezer plusz jatt a fizu egy napra! Ezenfelül a benzint is ők állják! 12-13 óra naponta de ha ügyes vagyok egy 10-es megvan naponta! Lehet ezt főállásként is csinálni?
Érdekelne az is hogy a van az adózás és az egyéb járulékok fizetése! Mennyi az a minimum óraszám amire kérnem kéne hogy bejelentsenek?
Vagy esetleg ha nem nagyon akarnak bejelenteni akkor saját magamnak mennyit kéne fizetnem ezután?
Egyáltalán van-e értelme manapság nyugdíj járulékot fizetni? lesz-e nyugdíjrendszer vajon 30 év múlva?
1. Nem Don Pepe
Bármi info jól jön! Bármiféle jótanács!
2. LOL Ezek a válaszok!
Üdv!
Én is futár vagyok jelenleg. (Ételfutár/Pizzafutár, bár inkább pizzás.)
Én is olyan helyen vagyok jelenleg, ahol céges autót adnak, illetve van motor is, amire az ül rá, aki ismeri a várost, vagy legalábbis majdnem teljes egészében ismeri. Na meg persze, aki tud motorozni. :)
Céges autó olyan szempontból rossz, hogy mindenki használja, az összeset, össze vissza egymás után. Hiába van megadva, hogy ez a kocsi a tiéd, ha te nem vagy, másnak használnia kell. És mondhatnánk azt is, hogy itt érvényesül az "Ahány ember annyi szokás..." nevű mondás. Pontosabban, hogy mindenkinek megvan a saját maga vezetési stílusa. Szerintem elég ritka az, ha van két olyan ember, akinek egyforma, vagy majdnem hasonló a vezetési stílusa. Még ilyennel nem találkoztam, úgy hogy szerintem nem igazán van ilyen.
Na de mindegy is!
Céges autót adnak. Ez neked jó. De miért is?
1: Nem saját pénzből tankolsz. (Ez mondjuk nem akkora előny, mivel saját esetén magad pénzéből tankolsz, de kifizetik.)
2: Javíttatását nem saját költségre csinálod. Ha baja van, szólsz, és elviszik, megnézik, megcsinálják; Általában rövid időn belül.
Ha nincs nagy baja, elképzelhető, hogy még aznap rá is ülsz vissza, addig pedig mész másik autóval, vagy ha nincs, de van motor, és tudsz motorozni, akkor azzal, ha az sincs, akkor pedig saját autó.
Ha céges autóval dolgozol, akkor pár hasznos tanács.
1: Mindig ellenőrizz le mindent az autón, még ha Te használtad előtte való nap, akkor is.
- Fék
- Világítás (Fék lámpa, tompított & távolsági fény)
- Kuplung, váltó
- Kerekek (Nem szakadt-e, nem-e a lapos stb...)
- Olaj
Ha pedig ki mondottan Te alád raknak egy autót, és csakis kizárólag te használod, akkor pedig úgy szint ellenőrizd le ezeket, ha teheted, és van rá időd, akkor MINDEN nap. Hiszen ezek a járművek használva vannak minden egyes nap. Nappal, és este egyaránt.
Következő szituáció.
Adnak neked egy autót, amin Te érzed menet közben, xy idő eltelte után, hogy valami nem stimmel, a hangja alapján. Ilyenkor mit csinálsz? Vagy elmész vele még aznap, és vagy kibírja vagy nem, vagy szólsz, és át ülsz másik autóra, ha van, ha nincs akkor saját, ha pedig az sincs, vagy pedig az nem játszik, akkor pedig mehetsz haza.
Azt tudd, hogy ha össze töröd a céges autót, akkor azt neked kell kifizetni. Fontos itt azt is meg jegyeznem neked, hogy a kocsi külső állapotát is ellenőrizd sűrűn, hiszen előfordulhat az, hogy úgy adták le este, hogy valaki csinált rá egy szép karcolást, és ha nem tudod bizonyítani, illetve nem szólsz, hogy ezt TE most vetted észre, akkor azt hiszik majd, hogy te okoztad, és ki is fogják fizettetni veled, ami ugye bár automatikus levonás a fizetésedből, és akkor ott vagy, hogy ingyen dolgoztál, mivel pénzt olyan mint ha nem is kaptál volna érte.
Na de ezeket nem ragozom tovább, mivel tudnék még bőven sorolni dolgokat erről, és nem csak az autókkal kapcsolatosan, hanem úgymond erről a "pop szakmáról" bővebben is.
Én ugyan be vagyok jelentve, egyszerűsített munka szerződésem van, azonban azt inkább nem mondom, hogy hány órában vagyok bejelentve, felvéve papír szerint. :)
Általában a legtöbb helyen vagy feketén megy, vagy pedig napi bejelentéssel.
Ha pedig adnak kaját, és piát, akkor az is megéri, hiszen nálunk ez nincs. Illetve van, ha mi is kifizetjük, annak teljes árát. :)
Bejárást nem fizetik, illetve a telefonodon elvárják, hogy legyen pénz, ha esetleg csörgetni kell, vagy te dudálsz, és nem jön ki a fogyasztó vendég. Elég kellemetlen tud lenni, ha esetlegesen 10-30 percet tökölsz egy címmel/-nél. :)
Nálunk gps van a kocsikban, így látják hogy hol megyünk, hova megyünk, illetve a legfontosabbat, hogy mennyivel. Nekünk ki kötötték azt, hogy a sebességeket tartsuk be. Városon belül 50, városon kívül 90, esetlegesen pályán maximum 100.
Ha ügyes vagy hosszú távon, akkor már nem igazán fogják nézni hogy jó helyre mész-e, illetve ha néha kicsit túl megy a mutató a határokon, de azért azt nézik, hogy mikor érsz vissza, hogy a következő címet már tudják neked adni, és tudd ki vinni, illetve hogy tudjanak mihez viszonyítani egy időpontot, a következő ügyfélnek is.
6000Ft egy napra az már jobb, mint az én napi fizetésem. :) Ha forgalmas a hely, és ügyes vagy, pont úgy kapod ki a címeket, lehetséges, hogy megkeresed a napi 10000Ft-ot is, ha nem többet. :)
Én fél évig futárkodtam egy családi válakozónal. Ott is adtak céges kocsit, állták a benzint, kaját. 11 órát dolgoztam naponta 5500+jatt kb 8-9 ezret meg kerestem
A péntek, szombat az amikor többet is. Nekem 12ezer volt a max egy nap, de az ritka ha 10ezer felett kerestem. Az a gond hogy a telefon költégét nem álják, pedig sok vendéket fel kell hívni. Nem rossz meló, én szerettem, bár voltak stresszes alkalmak.
Alkalmi munkában, 4 órára voltam be jelentve. Ez csak nyugdíj és táppénz szempontjából gáz.
És a gondok itt kezdődnek.
Én meg szívtam mert 1 hónapja otthon kicsavarodott a térdem egy rossz lépés miatt, de olyan szinten hogy most se tudok vele járni. Főnök egyből vett fel helyettem másik emberkét, engem meg gyakorlatilag kirúgott. Mivel 4 órában voltam be jelentve, ezért szinte alig kaptam volna táppénz. A főnökkel meg egyeztünk hogy 4 hétig ő fizet nekem hetente bizonyos összeget. Gyakorlatilag ez most telt le, és én itt vagyok munka nélkül, pénz nélkül. Ja és munkanélküliségi segélyt se biztos hogy kapok majd... dolgozni meg még' attól tartok hogy nem fogok tudni egy jó darabig.
Üdv!
Először is; Jobbulj! :)
Azaz 5.500Ft napi pénz már jobb, mint az enyém, mivel én napi 5.000Ft-ot keresek, + a jatt. Ami nagyon de nagyon változó. Mostanság nem motoroztam a cégnél, így elég kevés a borravalóm, mivel gyakorlatilag épp hogy a 2000Ft-ot elérem. Abból kellene minden nap a vonatot fizetnem, meg magamnak a dohányt állni. :( :) Elég necces, nem igazán kifizetődő már számomra sem, így valószínűleg hamarosan abba hagyom én is, amint lesz egy másik, jobbnak tűnő munkahely. :) A telefon töltést nálam is magamnak kell állni, kaját viszont itt nem adnak egy dekát sem, még fél áron sem, csak ha kifizeted ugyan úgy, mint ha te is egy ügyfél/vendég lennél. :)
Uh, jó gagyi egy munkahely lehet az :@
A legtöbb helyen minimum álnak legalább napi 1 ingyen étkezést, még ha alap pizzat is kap az ember.
Adok néhány tippet hogy hogyan tudsz több borra valót kicsalni az ügyfelektől.
Elöször is legyél kedves, jófej és humoros velük, ez rengeteget számít. Én szinte mindig próbáltam pozitív benyomását kelteni a vendégekben, párszor el sütöttem valami poént, pl amikor adom a visszajárot, akkor mondom hogy -Adok egy csinos 100ast. (Amikor be vezették az új 2000 címletet) akkor monodogadtam hogy -adok vissza egy kétezrest, vagy húszerzes.. Szílveszter és a többi ünnep körül a Boldog Új évet mellet mondtam a boldog étvágyat-ot is:) Akkor a társas meg a panel házakban esténként a világítással szoktam szórakozni. Pl meg jegyeztem elköszönéskor hogy Meg nyomkodom parszor a világítás kapcsolót hogy nehogy a kelleténél elöbb érjek le.. Vagy hogy mondtam a vendégnek hogy -a pitsába, felfele jövet véletlenül be csöngettem a fölszinti lakóhoz amikor a lámpa kapcsolót keresgéltem, és most nem merek le menni..
De számtalan olyan eset volt amiből viccet tudtam csinálni, és ha egy picit gagyi poen volt is nemelyik, de szinte mindig mosolyt tudtam csalni az emberek arcára. És így hamarabb kaptam néhány száz forint jattot.
A másik bevált ötlet hogy szedd ki a 50-100-200forintos érmét a bukszából, ezeket a zsebedbe tárold. És ha valaki a kb 1300 forintos pizzát 1500forintal fizeti és várja a visszajárót, akkor kezd el kiszámolni 5-10-20 forintos érmékkel:D hidd el 80százalékuknak nem fog kelleni az apró:D
Szia.
Nos, a hülyeség lökéssel nem volt soha problémám, mivel én sem vagyok teljesen százas, ez tanusítható többek szerint is. :D Így a poénokat is lövöm rendesen, ha úgy van. :D Mindenből tudok igazából viccet csinálni, jókat szoktam szórakozni másokkal a hülyeségeimen. :D :) Ezt az apró dolgot viszont megfogadom, mindenképp. :D Köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!