A dolgozókat miért hívják operátornak?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 27. 13:40
1/10 anonim válasza:
Mert az operátor rendbe tesz valamit, ami nem úgy van. Széles területen használt olyan fogalom, ahol ez a lényeg.
Az orvos operál (gyógyít).
Az operátor létrehoz valamit, amire szükség van.
Egyébként mára kissé túlterjegőssé vált divatszó is.
2/10 anonim válasza:
Mert operálnak. Operáció = művelet, ügylet (műtét is); aki operátor az valamilyen műveletet végez.
Tipikusan a szalag mellett dolgozó robotmunka virágnyelven az operátori munka.
3/10 anonim válasza:
Régebben segédmunkásnak hívták,ma már a politikai korrektség miatt operátornak.
4/10 anonim válasza:
Hadd higgye a delikvens, hogy ő nem rabszolga összeszerelő, betanított munkás, hanem vmi exkluzív munkája van. :-D
5/10 Koplárovics Béci válasza:
A betanított munkás "modern" neve (az meg a rabszolgáé).
6/10 anonim válasza:
Én dolgozó vagyok, és nem operátornak hívnak. Operátornak a sor mellett dolgozókat hívják.
8/10 anonim válasza:
#6 én irodában vagyok mégis operátornak hívnak.
9/10 anonim válasza:
Mert az álláshirdetésben mégse írhatják azt, hogy "Rabszolgákat keresünk!"
10/10 anonim válasza:
Így ven ez, ha olyanok olvasnak valamit, akiknek nagyjából fogalmuk sincs, mit olvastak. Ezért lehetséges, hogy a nemzetközileg elfogadott jelentés ellenében az önjelölt álszakértők ostobaságai dicsőülnek meg. Csak így tovább, lefelé a lejtőn. Nem kell félni, nem ütközik fel senki, alul nincs korlát, csak felül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!