Németországban milyen az élet jelenleg? Megéri elköltözni oda, és ha igen, akkor miért? Saját tapasztalat esetleg?
Őszintén megmondva szerintem egy kalap kakit nem ér az egész. Amíg otthon éltem mindenkitől csak azt hallottam, hogy húú a Németország ilyen jó meg olyan szuper. Aki ott él az a legszerencsésebb, mert ez egy hiper szuper ország, stb stb. Soha nem voltam ott, szóval ezt én nem tudtam megítélni.
A sorsom úgy hozta, hogy a párom német lett. Kiköltöztem hozzá, mert én beszéltem németül valamilyen szinten ő meg egyáltalán nem tudott magyarul, szóval így volt egyszerűbb.
Az első benyomásom nem volt az a wauuu. Unalmas légkör, unalmas emberekkel, akik olyan szánalmas viccekkel próbálnak szórakoztatni, hogy a külfödi az ereit vagdossa már. Nem mondanám, hogy kedvesebbek a németek mint bármelyik más nemzet tagja. Egyszerűen számomra Németország egy teljesen átlagos hely. Akik jönnek csak a pénzért teszik, engem meg a pénz hidegen hagy, szóval számomra Németország értéktelen. A nyelvet sem szeretem annyira. Mármint nem utálom, egyszerűen csak érdektelen számomra.
Ha a pénz hajt, jól beszéled a németet, akkor ez lenne a tökéletes ország a számodra.
Ha nem érdekel a sok pénz, inkább csak egy meleg, barátságos, kellemes helyre vágysz, akkor azt ne itt keresd.
"Németországban milyen az élet jelenleg?"
Ahány ember, annyi féle.
"Megéri elköltözni oda, és ha igen, akkor miért?"
Ez tőled függ. Ha van szakmád, ismered a nyelvet, dolgozni akarsz nem segílyből élni, akkor megérheti.
"Saját tapasztalat esetleg?"
Van.
Nekem megéri. Többet teszek félre egy hónapban, mint amennyit magyarisztánban megkerestem, ezen kívül nyugi van, semmi stressz, jól érzem magam.
Ehhez persze az kell, hogy ne akarjon az ember a legdrágább környéken négyszobás lakást bérelni, miközben még az A8 hitelét is nyögi, meg havonta kétszer "haza" utazni, mert hiányzik a hazai szarszag.
Az életed itt is olyan, amilyennek alakítod. Van, aki igényli az ostort, azt itt is verni fogja az isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!