Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbaidő és szabadságmegváltás?

Próbaidő és szabadságmegváltás?

Figyelt kérdés

Letelik a próbaidőm és nem hosszabbítják meg a szerződést. Az időarányosan járó szabadságaimat ki kell vennem, ami 2 hét, pont a próbaidő végéig tartana.

Viszont a 2 hétnyi szabadságom ideje alatt munkába kellene állnom egy új helyen. Megtehetem azt, hogy én mondok fel azonnali hatállyal és kérem a szabadságmegváltást? Vagy köteles vagyok kivenni és ezáltal lecsúszni az új munkalehetőségről?

Eddig szóban közölte a munkáltató, hogy nem hosszabbítanak szerződést. Elvileg akkor én felmondhatnék azonnali hatállyal, szabadságkifizetéssel, ugye? Vagy rosszul gondolom?

2017. ápr. 25. 13:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Próbaidő alatt bárki felmondhat bármikor indoklás nélkül.
2017. ápr. 25. 13:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt tudom. Csupán az érdekel, hogy kérhetem-e a szabadság kifizetését, vagy ki kell vennem...?
2017. ápr. 25. 13:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem kell kivenned. Holnap bemész, szólsz, hogy felmondasz és többet nem mész, aztán csókolom. Így automatikusan ki kell fizetniük a bent maradt szabadságaidat, nem tudnak kötelezni rá, hogy kivedd, mivekl már nem fosz ott dolgozni (így mondjuk időarányosan kevesebb is jár(hat) majd).
2017. ápr. 25. 14:15
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

Próbaidős szerződés nem is kell hosszabítani... az eleve határozatlan idejű.

Egyébként szabadság alatt is kezdhetsz.

2017. ápr. 25. 17:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Valamiért azt hiszed, hogy szabadság alatt nem dolgozhatsz más helyen... Miért gondolod?

Mert megteheted. Abban a 2 hétben szerződést kötsz és dolgozol is.

2017. ápr. 25. 17:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Na ez hülyeség. Nem létesithetek uj munkaviszonyt, amig állományban vagyok az előző munkahelyen...
2017. ápr. 25. 22:30
 7/8 anonim ***** válasza:
És akinek van másodállása, akkor törvényt szeg???
2017. ápr. 26. 06:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Na, az a hülyeség, hogy azt hiszed, nem lehet másik állásod az egyik alatt.

Az előttem szóló jót kérdez... ;)

2017. ápr. 30. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!