A kapitalizmus milyen úton támogatja a pályakezdőket a kommunizmussal ellentétben?
Elvileg EU marha jóléti rendszer, kell valaminek lenni amit biztosít, hisz még 40 éve egy korrupt keleti kommunista rendszer is könnyedén ellátta a lakóit állami lakással, olcsó árakkal, szociális rendszerrel, garantált munkával.
Mi az, amit a kapitalizmus az emberek számára föl tud ajánlani? Miért jó ez a rendszer? Vagy csak az, hogy olyan mintha vadvilág lenne és nincsenek törvények, bárkin át lehet menni, a gyengét ki lehet zsákmányolni?
És most jobb neked, hogy fröcsögsz egy noname oldalon?!
A régi kapitalista rendszerben a közvagyont magukévá téve gyarapodtak politikusaink, most is ugyan azon garnitúra vezeti az országot. Innentől kezdve viszont nincs okod a hőzöngésre!
A kommunista időben gyári betanított munkásként dolgozó, egyébként kommunista pártéletben is szerepet vállaló emberke, annyit "félretett", hogy privatizációnál megvette az egész céget 500 alkalmazottal. Ez ez ember egyetemen hobbiból, meghívott előadóként és oktatóként tartott nekünk órákat.
Kimondottan viccesnek tartottam, mikor a kommunizmusban való egyenlőségről és egyforma lehetőségekről beszélt, egyedül én kérdeztem rá, hogy igen-igen, de akkor miből volt 2milliárd Ft-ja elindulni, hogyan tudott ennyit spórolni az 1800Ft-os fizetésből???
A tárgyból mellesleg egy ember bukott (én), 1db 4-es született a többi 5-ös lett. Következő éven szintén 3 buktát elkönyveltem szóbelin. A 3-adik évben beteg lett, így más vizsgáztatott, ráadásul írásban így 100%-ot sikerült írnom és végre átmentem.
Lakhelyemen is van egy nagy komcsi vezér, 30 éven keresztül koszolta össze a parlamenti székét. Faterom rajong érte, meg rajta kívül vagy 50 hasonló alkoholista söpredék ugrik bármely szavára, ma is a kertjét ássa balfék faterom :)
Egy kis szövegeléssel beeteti ezeket a agyilag zokni embereket pl. "Te többet érsz 50 embernél is!" "Ilyen ügyes, dolgos embernek imába kell foglalnia a nevét" "A fiad példát vehetne rólad"...
Ezek a balfékek meg ingyen dolgoznak neki, 10ha földet művel kézi erővel az öreg, egy Ft-ot sem fizet csak eregeti a sületlen szöveget a komcsik meg ugrálnak neki!
Engem rühell a komcsi hadvezér, rá kellett neki döbbennie nem eszi meg mindenki a maszlagot, erre rám sütötte, hogy FIDESZES! Mellesleg nem :)
Fatertól tudja, hogy van autóm, így elvárta volna, hogy cipelésszem, persze ingyen. Próbálta beadni, hogy ez nekem jó és nem neki!
Nyomatta, hogy akkor addig sem unatkoznék, világot látnék, megismerhetnék más kommunistákat...
A természetben lehetnék, ami jó az egészségnek, mindezt télen -14fokban, akkor meg az erdejébe keresett balekokat, akik kitermelik neki, persze ingyen!
Próbált engem is bepiáltatni, hogy bizonyítsa ő igaz barát! Életemben nem piáltam (34 vagyok), nem is tervezem, hogy elkezdem. Erre meg jött, a mi van gyerek vagy szöveggel... Hát én hasonló szövegeket szoktam anno 8-9 évesen elsütni a felsősöknek, hogy egymást verjék össze és ne engem.
Kérdező, eddigi kérdéseid hozászolásaid alapján nekem az jött le, te kimondottan fogékony lennél az öreg dumáira! Amennyiben kommunista hadvezérünk kegyeibe szeretnél férkőzni, költözz Mezőörs falucskába. Majd az öreggel karöltve felvirágoztatjátok a kommunizmust, de ha azt nem is, de legalább a természetben töltenéd az időt kérdések kiírása helyett és már ezzel sokat nyerne a társadalom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!