Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szeretnék idősgondozóként...

Szeretnék idősgondozóként dolgozni idősek otthonában, mi szükséges hozzá? Meg lehet belőle élni?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 17. 13:09
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Szoval ezuton is kernek mindenkit, hogy a maradj kulfoldon lemezt NE tegye fel ennel a kerdesnel!!!! Nem ezert irtam ki ugyanis. Marhara nem erdekel a tarsadalomkritika meg a kulonfele gazdasagi problemak elemezgetese. A magyarorszagi idosgondozasi lehetosegek erdekelnek csak es kizarolag. Azok viszont komolyan.
2017. ápr. 17. 15:49
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

De felvágták a nyelved, basszus!!!

Csak hogy tudd: a 2-es és a 9-es is én vagyok (tehát válaszoltam a kérdésedre is) és csak jószándékból mondtam, hogy ne gyere haza, ha van választásod.

De tudod mit, gyere haza, aztán lehet, majd nézel nagyokat.

Azt meg honnan a búbánatból gondolatolvastam volna ki, hogy van lakásod - hiszen nem írtad, csak annyit, hogy a lakhatásod meg tudod-e oldani belőle.

Budapestet azért írtam, mert itt koncentrálódik legjobban a munkalehetőség és itt a legkevésbé megoldott, hogy az időseket gondozzák - mivel itt örökös a hajtás.

Na mindegy, én nem vitázom.

2017. ápr. 17. 15:58
 13/20 anonim ***** válasza:
OKJ 2 éves. Ha szociális szférában gondolkodsz akkor egy 2 éves sulit kell elvégezned, szponzorálni ebben senki nem fog, a munkahelyeknek kész emberek kellenek, végzettséggel, 8 osztállyal szóba sem állnak veled. Szóval, a szoc otthonok szakápolásról is szólnak, nem csak az alapról.
2017. ápr. 17. 16:16
 14/20 anonim ***** válasza:
85%
* vidéken házi betegápolás területén még nehezebb dolgod lesz, évek, mi-több évtizedek óta jól szervezetten működő házi betegápoló rendszerek vannak kiépítve, az emberek a bizodalmat inkább ezeknek adják meg. Ritka amikor valaki, nem "intézményi" segítséget vesz igénybe, egy egy ilyen meghirdettet állásért több 100-an állnak ilyenkor sorba, az esély a nullával egyenlő, hogy téged választanak, pláne ha nem is vagy magyar.
2017. ápr. 17. 16:22
 15/20 anonim ***** válasza:
Alapápolásra vidéken közmunkásokat használnak (pelenkázás, fürdetés) NETTO 50 EZERÉRT csinálják, fullosak a szociális otthonok. Bekerülni, mint dolgozó, csak kihalási sorrendben.
2017. ápr. 17. 16:32
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Baratnom idosgondozast csinalt idosek otthonaban Budapesten par eve. 3 muszakot kell vallalni. Ejszakai muszakban 2en voltak, csak ora jutott kn 30 bentlako. Bar reggel sem volt fenyesebb a helyzet. Emelo sem volt (illetve volt, csak nem mukodott) betegek furdetesenel. Ezt csak azert irtam le mert 30 betegnel 1 emberre, gondolhatod, hogy szerwncsetlenek nincsenek lefurdetve minden nap es ha rajuk is kerul is a sor, nem sok ido van ra. Ezt csak azert irom le mert pl UKban emelo vagy segitseg nelkul hozza sem nyulhatsz az idos emberhez. Kb 5evig csinalta ezt otthon, kulonbozo helyeken, de a sema mindenhol kb ugyan ez volt. O pl minimalbert kapott, most nemtudom hogy megy ez. Nem elkeseriteni vagy kioktatni akarlak, de baratnomnek ezek voltak a tapasztalatai. Arrol nem is beszelve hogy a felszerelesekbol (pl gumikesztyu) mindig hiany volt. O sajat maganak vette, mert pelenkazashoz azert jo lenne hasznalni...
2017. ápr. 17. 17:08
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ismertem valakit csak úgy futólag, aki Romániából jött ezelőtt 20 éve, 8 általános iskolai végzettséggel felvették egy idősek otthonába dolgozni mint segédápolónő, szakápolói feladatokat nem végezhetett. Beiskolázni nem iskolázták be, nem is akart tanulni soha amúgy meg. Nyugdíj felé közeledve netto 79 ezret keres, na ebből éljen meg valaki.
2017. ápr. 17. 17:15
 18/20 anonim válasza:
Ha idősek szeretetotthonában szeretnél dolgozni, akkor legalább egy 2 éves ápolói végzettséged legyen. Az még jobb, ha van magasabb szintű képzettséged. Nem tudom, hogy milyen szintű megélhetésre gondolsz, de egy ilyen munkakörben a szakmai minimálbér és az éjszakai pótlékokkal kereshetsz nettó 170-190 ezer forintot. Tehát ne félj belevágni. Én egy egyházi szeretetotthon mentálhigiénikusa vagyok és ismerem a jövedelmeket és úgy általában a körülményeket. Tehát próbáld ki és ne hagyd magad elijeszteni.
2017. ápr. 19. 22:29
 19/20 anonim válasza:
Szia! Édesanyám egy magán kézben lévő Pesti idősekotthonában dolgozik. A kérdés az hogy a munka melyik része érdekel. Mert van az ápolás része és van az idősgondozás része ahol szociális feladatokat kell ellátni. Ha jól tudom okjs diploma kell, de ha megkezded a tanulmányaidat akkor már tanulmányi szerződéssel fel tudnak venni, mivel itthon nagy nagy a munkaerő hiány. Ha érdekel jobban a munka, ebben az otthonoban pont van felvétel, és szívesen tájékoztatnak a részletekről.
2017. ápr. 20. 11:22
 20/20 anonim ***** válasza:
A megélhetőség az relatív. Nagyon attól függ hogy mennyi a kiadásod. Ha van saját lakásod akkor már jól indulsz, valószínűleg meg tudsz élni belőle. Persze csak akkor ha egyedül vagy és nem szórod a pénzed. Gyerekkel már nehezebben menne.
2017. ápr. 20. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!