Tesco diákmunka pénztáros?
Szia!
Ahogy a 8-as mondta is, egy ,,köcsög diákmunkás'' vagyok a Tescoba (értelmi színvonalhoz taps neked kedves 8as)
Szóval egyáltalán nem nehéz az egész, nekem 2*6 óra volt a betanítás, aztán már élesbe ment. A gép kiír mindent, számolni egyáltalán nem kell, inkább csak nagyon odafigyelni hogy húzz le mindent, utalványokból is van egy csomó, viszont nem mindegyiket fogadja el a Tesco.
Én egyedül a péksütikkel voltam és vagyok is gondba, mert nem nagyon ismerem fel őket plusz van vagy 100 féle :D
De ha nem ismered fel nyugodtan kérdezd meg a vevőt, hogy milyen néven volt az adott áru, vagy ha végképp nem megy, akkor egy másik kasszást.
Készülj fel hogy 10ből 8 vásárló egy bunkó tapló, de ne legyél tiszteletlen mert csak magadnak ártassz!
En 2 hete tanultam be. Azota voltam 4-5 napot mar. Eloszor izgultam,de mostmar rutinbol megy sok minden. Nalam a feletteseim meg minden munkatarsam normalis. Elso nap elmondtak,hogy ne izguljak,eleinte mindenki benazik ezerrel. Elso 2 alkalommal direkt a onkiszolgalos resz melletti kasszaba ultettek ,mivel az onkiszolgaloba ugye van 1-2 dolgozo mindig,es neki mindig tudtam szolni. Legtobbszor a peksutik miatt szoltam neki. De mostmar azok is mennek. Persze mindig van valami amit ellehet hibazni. Pl volt ,hogy valami zoldsegnel masik fajtat utottem be,es a vasarlo a vevoszolgalathoz ment ugye vele. Es akkor felhivtak,hogy zarjak be es szaladjak el a zoldsegreszhez megnezni,hogy mi a kulonbseg a ket fajta kozott. De aztan ezen mar kedvesen rohogtunk csak kesobb. A lenyeg,hogy merjel beszelgetni. Ha baj van,merjel szolni. A vasarlot is kerdezd meg nyugodtan ,hogy az adott peksutinek tudja e esetleg a nevet. En a vasarlok 80%aval tok jol el is szoktam beszelgetni,meg mosolyogni. Par alkalom utan nem izgulsz ugyse ,es ha mar mindent csinaltal akkor berogzul hamar. A peksutiken meg kar bosszankodni. Idosebb kasszasok is neha neznek,hogy milyenej vannak. Havonta vannak uj dolgok. Volt,hogy a vasarlo is megnyugtatott ,hogy elhiszi,hogy nekunk milyen rossz ennyi fele peksutit felismerni. Szoval ha kedves vagy az emberekkel akkor nagy a valoszinusege,hogy ok is megertobbek lesznek. En is feltem,hogy milyen rossz lesz, de igazabol pozitivan csalodtam. Sokkal tobb a kedves ember,mint gondoltam. Persze most az unnepi nagybevasarlasoknal ez lehet pont forditva lesz :d
De sokan nem valoak kasszasnak. Ezt is megmondtak. Aki tulizgulja nagyon es par alkalom utan se erez ra akkor annak jobb abbahagyni. Szeretni kell az emberekkel tarsalogni,meg banni. En szeretem az embereket,meg mindenkivel kedves vagyok a hetkoznapi eletben is,szoval nekem ezzel nem volt gond. Elso betanitasi napomon is mondtal hogy mar ranezesre erzik hogy nem lesz velem gond. Persze tudom vannak azok akik nem szeretnek emberek kozt lenni,es idegesiti oket ,ha sokadjara megkerdeznek valamit. Nekik ez tenyleg nem lesz valo. Meg bunkok mindig lesznek akarhova mesz. Teljesen mindegy. De mint mondtam nekem pozitiv csalodas volt. Es a vicc,hogy az oregebbek kozott sokkal tobb a turelmetlen,es kotoszkodobb.
2 évig dolgoztam diákként Én is "kisteszkóban" (1K-s Tesco, mert 1000 négyzetméteres), heti több napot kasszásként. Ennek már 4 éve, de azóta is Tescoban dolgozok.
Arra figyelj, hogy mindent szkennelj le, a visszajárót kiírja a monitor, azt mindig a blokkal együtt add oda.
Nem kell tudni fejből semmilyen kódot, bár ha tudod, azzal a saját munkádat gyorsítod meg. Minden benne van a rendszerben, az úgynevezett Lapozóban. Itt kategóriánként találod majd meg a vonalkóddal nem rendelkező termékeket, 10-12 kategóriánál nincs több, a zöldségeket, gyümölcsöket, déligyümölcsöket, péksüteményeket, kenyereket, problémás árukat rakják bele a lapozóba.
Ami fontos, hogy mindig úgy ülj be a kasszába, hogy az le van számolva, ha van rá lehetőség a te jelenlétedben is legyen leszámolva, mert ilyenkor indul "nulláról". Ezzel elkerülheted, hogy bármilyen hiányt rád fogjanak.
Minden tranzakció elején kiírja a monitor, hogy kérdezd meg a vevőt, hogy kér-e Áfás számlát, én itt mindig a klubkártyát kérdeztem, mert ha kell neki áfás, úgyis szól :)
1K-s tescoban egyébként segítőkészek a vezetők, nem hagynak magadra, mindig a közeleben van valaki, ha segítségre van szükséged.
Ja, és egy kis trükk, ha éppen nincs vevő, de a kasszában ülsz, mert nem kell a kosarakat összeszedned, vagy ilyesmi, akkor mindig lépj ki, mert a tétlen idővel romlik a szkennelési arányod(tétel/óra), bár nemtudom, hogy ez mennyire számít most. Csak akkor legyél belépve, ha tényleg vásárló van a pénztárnál.
14-es vagyok, most olvasom mit írt felettem a 13-as, az tényleg igaz, és nagy segítség, hogyha valamit nem tudsz, akkor a vevő nagy eséllyel tud segíteni. Csak kérdezz! És mivel 1K-ba mész, nem árt ránézned a zöldségekre, gyümölcsökre, pékárukra, hogy hogy néz ki, és milyen néven fut, mert lehet hogy a lapozóban a fokhagymás tejfölös bagettet az F betűnél keresed, de úgy van belistázva, hogy "Bagett Fokh-tejf.", ezekre majd ráérzel.
Az almára és a körtére mindig van ragasztva kis címke, ezen a nevét és a gyorskódját látod, pl. "Idared 6018", akkor rárakod a mérlegre, és beütöd, hogy 286018 zöld (vagy enter?) gomb, és elkezdi lemérni, ha nem mozgatod a mérleget magad előtt :)
A kimérős termékek gyorskódja elé mindig be kell ütni a 28-at, pl. a banán gyorskódja a mai napig 7010, ezt akkor úgy ütöd be, ha már a mérlegen van, hogy 287010.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!