Hova érdemes menni egy észak-borsodi embernek akinek érettségi a legmagasabb végzettsége?
Melyik városba érné meg a legjobban ezek közül?
- Budapest
- Tatabánya
- Dunaújváros
- Veszprém
- Esztergom
- Kőszeg
- Sárvár
- Szombathely
- Győr
Egyik helyen sem kíván letelepedni véglegesen.
Istenem, azt is megéltem, hogy balázs adott egy értékelhető, hasznos választ! Valami csoda történ, 2 napja józan vagy?
Kérdező:
Mivel semmihez nem értesz majdnem tök mindegy. Ha helyben el tudsz helyezkedni és van hol laknod akkor maradj ott, legalább megspórolod a lakhatás költségét.
Ha nincs helyben hol laknod akkor az alapján keress, hogy hol alacsonyak a megélhetési költségeid úgy, hogy találsz is valami olyan munkát, ahova felvesznek. Pl őszig Veszprém környéke biztos jó lehet, mert Augusztus végéig pörög a balatoni szezon és nincs melós, ott még akkor is találsz valamit ha amúgy semmihez nem értesz.
Legjobbak: Székesfehérvár, Esztergom, Veszprém.
Budapest, Győr alapból kizárva.
Érettségivel nem biztos, hogy sikerrel jársz, de 8 általánossal mehetsz betanított munkára. Fehérváron meg lehet keresni a 160-at cafetériával, de akkor a 3 műszak, hajtás alap.
Tehát van egy érettségid, tudsz írni-olvasni-számolni, de semmi több.
Nos, ilyen magas képzettséggel inkább ne menj sehová, én azt mondom. Oké, hogy munkaerőhiány van, de ilyen jómunkásembert még mindig lehet találni. Amíg csak ennyit tudsz, felesleges elindulni bármerre, mert ilyen végzettségek és képességek mellett mindenütt a hányadék aljamunka vár. Sok műszak, kevés fizetés, sok b***ogatás - kell ez neked? Lehet, hogy Budapesten többet keresel, de csak annyival, amennyivel az albérlet is többe kerül. Tehát ugyanúgy vegetálni fogsz. Ha az egyébként érettségihez kötött alapképességeknél többet is fogsz tudni, akkor tessék másfelé nézelődni.
De ha időközben máshol megcsináltad a szerencsédet, akkor örülök neki. Tényleg. Nem kötekszem, valóban boldog vagyok, hogy ennyivel meg tudtál teremteni valahol egy normális életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!