Garantált bérminimum kijátszása egyszerű átminősítéssel-ilyen egyszerű lenne?
Hallgatom a rádiót vmi szakszervezetis beszélt arról hogy idén emelték a min bért és a garantált bérminimumot is de sok cég nem fizeti ki az új bért hanem inkább átminősíti a szakképzett gar bérminimumot kapó dolgozót papíron szakképesítést nem igénylő munkakörbe (portás kisegítő akármi) és nem fizet csak min bért. De persze a munka uaz mint eddig csak papírmágia zajlik.
Ez ilyen egyszerű lenne?
Igen, ilyen egyszerű (bár a munkaügyi hatóság ellenőrzi de minimális a lebukás veszélye).
Ez egy gumitorveny a multik szoptatás ára, de meghagyták benne a kiskaput a mutyizo haveroknak akiknek nincs igazi félnivalója így.
Lebukás minimális: és ha valaki nevekkel és beosztásokkal feldobja a céget?
Hogy feri ezt dolgozza szakképzettséget igénylő munka és nézzék meg a szerződését beosztásását portásként fut miközben ott áll a munkapad mellett és olyan munkát végez amihez X végzettség kéne?
Akkor mi lenne?
Nálunk minőség ellenőröket fokoztak le operátornak, emiatt.
Nem támadható, mert egyik sem igényel szakképzettséget.
160 000 helyett 110 000 alapbér.
"160 000 helyett 110 000 alapbér."
És egy ilyen húzás után van ember aki ott marad? És a hely még áll és nem csak üszkös romok vannak a helyén?
Hát ha én itt melóznék és közölnék hoyg 160 helyett 110 hát abban a percben borulna az asztal a főnök pofájára én meg venném a kabátom.
"a kamu kérdéseire.
"
Mi a kérdésben a kamu? Hogy ilyen van-e amit leírtam? Hogyne lenne. Profession-on is van erről cikk.
Van még nem ilyen ennél cifrább is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!