Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban ennyire gáz, hogy...

Valóban ennyire gáz, hogy 26évesen taxisként keresem a kenyerem?

Figyelt kérdés
Ismerkedésnél mikor szóba kerül a foglalkozásom, akkor gyakran azt tapasztalom, hogy lenéznek miatta, és utánna már kevésbé érdeklődnek irántam. Munka közben is mikor szóba elegyedek egy-egy klienssel gyakran megkérdezik, hogy mi a rendes szakmám, és hogy mit tanulok közben. Ebből arra következtetek, hogy ezt nagyon alantas munkának tartják. Najó, persze nemkell hozzá semmilyen különleges képesség, hogy valaki taxis legyen, de mégis rosszul esik ezt példáúl pincérnőktől, bolti eladóktól vagy kozmetikusoktól hallani.

2017. márc. 27. 03:35
1 2 3
 1/28 Amarok Tonrar válasza:
100%
Nem "gáz", a legtöbb emberben van a hiba. Főleg, ha egy pincérnő néz le egy taxist... Ha neked jó, amit csinálsz és jól csinálod, a fizetés pedig megfelelő, akkor miért kellene érsebésznek tanulnod? Taxisként van jogosítványod, tudnod kell bánni a pénzzel és a problémás egyénekkel és nem is veszélytelen. A kozmetikustól nyugodtan megkérdezheted, hogy a főiskola/egyetem után milyen komolyabb szakmát nézett ki magának.
2017. márc. 27. 04:20
 2/28 anonim ***** válasza:
79%
Nincs semmi gond a "szakmáddal". Azért idêzőjelben írom, mert szerintem a taxizás valójában nem is szakma. Ennek ellenére én abszolút nem nézem le, sőt, értékelem hogy tisztességesen dolgozol és nem migráltál külföldre. És ha már a kozmetikus lányoknál tartunk, elárulom hogy ez picit több szakértelmet, és tapasztalatot igényel mint a taxizás. Talán ezért néznek furcsán rád ezek az emberek. De ne foglalkozz velük, lényeg hogy szeresd amit csinálsz
2017. márc. 27. 04:46
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is taxis vagyok, üdv kolléga. abszolút nem gáz, hogy taxis vagy. A csesztető megjegyzéseket, lenézést stb pedig tanuld meg lepattintani. A taxis, amíg világ a világ, ebben az országban le lesz nézve, az emberek szemében egy utolsó mocskos féreg. És miért? Mert van pár százalék, aki valóban az, lehúzza a turistákat, kötekedik, stb.

Aki az állítja, hogy nem szakma, annak nem szabad hinni. Olyan szempontból "nem szakma", hogy ezt nem lehet az iskolapadban tanulni. Erre az élet tanít. Hiába laksz az adott településen születésed óta, minden utcába addig nem jutsz el, amíg nem leszel pl. taxis, futár vagy postás, esetleg rendőr, stb. Amire annyira megtanulod a várost, hogy beül az utas, azt mondja, hogy "a Józsi bá' kocsmájába legyen szives", és te csuklóból, visszakérdezés nélkül indulsz, az beletelik egy kis időbe. Megtanulni, hogy nem a legrövidebb a leggyorsabb, hogy váltanak a lámpák, hogy a legesgyszerűbb ellavírozni. Lehet, hogy a "körúton a legrövidebb", de a délutáni csúcsban ott a dugó miatt 20 perc, míg a kis utcákon, picit kerülve 5 perc. Ne foglalkozz vele.

ha kóstolgatnak, nyeld le, kifizet, kiszáll, aztán magadban megjegyzed, hogy "bazzeg, mekkora kretén". Rendes szakma? Hagyjad már. Ha szereted csinálni, és megvagy belőle, akkor rendes szakma ez. Kicsit különc, és nem egy "szokványos" meló, de szakma és munka. A kívülálló nem lát bele, csak aki csinálja. Amúgy meg azt mi kollégák mind tudjuk, hogy valamilyen szinten minden taxis egy kicsit zakkant, már csak azért is, hogy ezt a szakmát űzi, és olyan is van, aki nem kényszerből, hanem mert tényleg szereti. Na ez vagyok én. Ez az igazán zakkant fajta. :)

2017. márc. 27. 11:19
 4/28 anonim ***** válasza:
31%
Nem gáz, csak utálja őket mindenki, de gazadag vagy ez a lényeg. Nem csinálsz semmit csak vezetsz, adót csalsz és nettó 300e fölött keresel
2017. márc. 27. 16:52
 5/28 anonim válasza:
74%
Ha szereted csinálni, ne számítson, mit mondanak mások.
2017. márc. 27. 19:31
 6/28 anonim ***** válasza:
4-es, remélem tudod, hogy orbitáli baromságokat beszélsz. Gazdag? Nálunk a taxist "guruló koldusnak" hívják öcsém. Tudod egyáltalán, hogy hogyan kell adóznia? Milyen edói vannak egyáltalán egy taxisnak? Mennyi költséggel jár a taxi? Nem csak a benzin. Autókopás, autó értékvesztése, autó "közterhei", adója, biztosítása, gumik (amiknél nem elég az 1,6mm mint a civil autóknál), évenkénti műszaki, az erre felkészítés (városban gyorsan elhasználódnak a dolgok). Autócserére félre kell rakni, ami tervezett, hogy x év múlva, de lehet jön egy barom, lerongyolja, a biztosító fizet valamennyit, de abból nem lesz másik autó, és még kiesés is a melóból, ha nem tervezetten kell cserélni, bármi váratlan esemény (pl szélvédőre kavics, vagy akár egy betegség ami miatt nem tudsz dolgozni), itt nincs nagyon táppénz, ha valami gebasz van, de fizetett szabadság sincs. És akkor számold bele az "ingyenfuvarokat", azaz a lelépő, nem fizető utasokat. Mellettünk nincs smasszer, ahogy a boltokban, hogy akkor is fülön csípnek, ha egy 50ft-os csokit zsebre teszel. Ha jó a hónap, akkor talán megvan a 300, de az egy nagyon tuti hónap. Van, hogy egész nap malmozol a droszton, és jön egy utas, és 1000-ért elviszed valahova. Az nem nagy lóvé. Tedd sebességbe az agyad, és ne csak a tv-ből éld az életedet.
2017. márc. 28. 10:16
 7/28 anonim ***** válasza:
53%

Kedves 6-os taxis kommentelő!

Nem mindenki olyan hülye, mint ti. Tele vagytok pénzzel taxi óra nélkül mentek, számlát nem adtok az nem adócsalás? 1000 FT-ért 2Km-re megy a taxi, szóval aki taxit hív az nem 2 km-es távot fog menni. 280 Ft / km, ebből kb. 20Ft /km a költségetek a többi 260 ft az haszon. Havi 300-400-500e Ft-ból csak telik már alkatrészekre meg egy szett új gumira. Az über miatt is sírtak a csicsk@taxisok mert olcsóbb volt és csak nettó 300-at keresett egy két p@araszt cigány.

Nem kell a taxisokat védeni...

Mindenki tudja, hogy adócsaló gazdag patkányok

2017. márc. 28. 18:41
 8/28 anonim ***** válasza:
62%
Ha meg fáj az igazság keress normális munkát, csak azt ne meséld be hogy szegényke vagytok, mert hogy még itt is hazudtok a dolgokról csak titeket minősít...
2017. márc. 28. 18:43
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

na kedves kerdes95

az általad említett 20 ft, az 1km üzemanyagköltségét se fedezi. Ezen felül, mint mondtam, egy barom vagy, mert nem csak az üzemanyag számít. Egy szolgáltatást veszel igénybe te kretén. Az étteremben az 1 max 2 szelet hús, meg egy pukli rízs 1000-1500Ft. Annyi szerinted az anyag, te barom? Ott is a szolgáltatást, az infrastruktúrát fizeted meg, ami kell ahhoz, hogy eléd rakják a kaját. Amúgy, ha szerinted ennyire "talált pénz" az amit a taxis keres, akkor mi a kóchengeres pékf@$záért nem leszel te is taxis? Nem nagy dolog levizsgázni. Belizingelsz valami verdát, és nyomod. És akkor jöhetsz ki te is, hogy "hülyére keresd magad a semmittevéssel", legalábbis szerinted. Tudod, diplomás fiatalként a családom elég rosszul tűri, hogy taxis lettem, nem nagyon bírják elfogadni, de anyám kicsit elismerően azt is megjegyezte, hogy ő képtelen lenne csinálni, mert a látszat ellenére kegyetlen sok szopással jár. Tudod öcsém, nem csak kifibomult úriemberek utaznak taxival. Van, hogy egész úton a szar nem mert megmozdulni bennem, olyan embereket viszek. De meg lehet szokni.

De mondom, ki lehet próbálni, ha ennyire nagyon tudod mi a helyzet. Senki nem tart vissza. Nem a pénz a lényeg?

Abban igazad van, hogy biztos van olyan, aki trükközik az adóval (de melyik szolgáltatásban nincs ilyen?), de nekem nem éri meg. Fix összegű adót fizetek havonta (kicsit ásd bele magad az egyéni vállalkozások lehetséges adózási formáiba, és utána pofázzál), ami költségem a bevételtől függ kvázi, azok a guruló költségek, hogy mennyit megyek az autóval.

Csak hogy lássad, egy km-re vetítve mennyi a guruló:

kb 30ft/km a benzin

10 ft/km az autókopás (ebben kb minden benne van, gumi stb)

280ft/km pesten a tarifa

ebből lejön az említett 40 ft, marad 240.

De ez se minden futott km-re, mert nem csak utassal autózol. Kimész érte címre, majd ha elvitted ahova akarta, akkor visszamész a drosztra. Max szilveszter éjszka lehet majdnem minden km-ed "utaskilométer", átlagos napokon kb az össz futott km 1/3-ad részében (nagyon max a felében) viszel utast.

És az üres gurulóra is ketyeg a 40ft/km guruló költséged. Ezt a maradékból kell kigazdálkodni, ugyanúgy, ahogy az adókat, megymást.

Ne a pesti helyzetből indulj ki.

Én mindig kapcsolok órát, mert mint említettem, nem éri meg nekem trükközni. Szinte mindig a cégünk törzsutas tarifájával járok (nálunk vidéken nincs fix tarifa), kivéve éjszaka, ünnepeken, meg hétvégén, amikor az önkormányzati rendelet engedi az emelt tarifát (de ez fel van tűntetve az autóra kiragasztott tarifatáblán, bele nem lehet kötni) De van olyan, akit a törzsutas tarifánál is olcsóbban viszek.

Tőlem is kérdezték, hogy mi a rendes munkám, mondtam, hogy van másik melóm is, de a taxit inkább tartom munkának, és nem mellesleg szeretem is csinálni. Ez tipikusan az a meló aranyapám, hogy csak akkor csináld, ha tényleg szereted, máskülönben belecsavarodsz, főleg az olyan barmok miatt, mint te, kedves kerdes95. Aki úgy ítélkezik, hogy fingja nincs az egészről.

Sok fiatal utasom mondja, hogy ő is taxis akar lenni. Én erre mondom neki, hogy annak semmi akadálya, 2 db vizsga, egy autó, felszerelve, kb 2 hónap, meg minimum olyan 2,5-3 millió ft befektetés, és már gurulhat is. Ez nem nehéz annyira. Aztán elmesélem nekik, hogy miről is szól ez az egész. Jó, egész nap vezetsz, már ha van utas, de az egyebet tényleg nem látják. Amikor meghallják, hogy addig nem kerestem semmit, amíg havonta kb 170ezer ft állóköltséget (és az ehhez szükséges gurulás költségeti) ki nem termeltem, már nem hangzik annyira felhőtlennek.

Sokat kint vagy, -10-ben és +35-ben (amikor is az autóban van vagy 50 fok), veszélyben vagy, több szempontból is, de ha szereted, akkor leszarod.

Mondtam már, te kis ügyeletes okoskodó f@$ztarisznya, hogy amihez lövésed nincs, abba ne akarj belepofázni.

2017. márc. 29. 08:43
 10/28 anonim ***** válasza:
Véleményem ugyan az. Stílusodon látszik, hogy te is ugyan olyan retek szar ember vagy mint a többi taxis. Gondolom Katás vagy, de ezt a bevételed meghaladja mivel egy utolsó adócsaló férgek vagytok. Én elmennék szívesen semmit csinálni 500e Ft-ért. Egész nap csak vezetek meg szabálytalankodok ennyit kell csak csinálni. Hogy lehetek taxis?
2017. márc. 29. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!