Az óvónők munkája mennyire megerőltető/fárasztó?
Figyelt kérdés
2017. márc. 25. 06:37
1/4 anonim válasza:
Szerintem eléggé. Bár sosem próbáltam, és nem is fogom, mert harminc darab 3-5 éves gyerek gondolata is riasztó :)
Elhivatottság és a gyerekek szeretete kell hozzá.
2/4 anonim válasza:
Elsős volt a lányom, mikor meghalt a tanító nénije apukája. Igbácsi közölte a 30 éve vele dolgozó kolléganővel, hogy akkor engedi el fél órára a temetésre, ha megoldja a gyerekek felügyeletét.
Hát, két évet öregedtem abban a fél órában a suliudvaron, kb percenként próbáltam megszámolni, megvannak-e :D
3/4 anonim válasza:
Szerintem nagyon fárasztó az az alapzaj, amit produkálnak.
4/4 myosotis válasza:
Nagyon. Nem véletlenül van több nap szabadságuk a pedagógusoknak, mert hihetetlenül leterheli az ember idegrendszerét. Folyamatos figyelmet igényel, és ugye átlagosan 25-30, 3-7 éves gyerekről van szó. Én sokszor már megizzadok a munkában. :D Szóval nagyon fárasztó, sok szülő meg is jegyezte már nekem, hogy ő nem tudná ezt csinálni, nem is érti, hogy vagyunk képesek ennyi gyereket nevelni, mert ők sokszor az egy(!)-két szem gyerekükkel se bírnak. :D Úgyhogy nem mehet akárki óvónőnek, mert ha ezt nem bírja, komoly károkat okozhat, akár a gyerek testi épségében (ha nem tud ennyi gyerekre figyelni), akár a testi-lelki-értelmi fejlődésükben. Meg hát ugye ugyanannyira is kell szeretni mind a 30 gyereket. Erre sokan nem gondolnak, de az egyik legfontosabb része, és egyáltalán nem olyan könnyű... Viszont a legcsodálatosabb hivatás szerintem, az már más kérdés, hogy nem tudok megélni belőle. :( Az, aki 30 éve óvónő, és megcsinálta a portfólióját, az már meg tud élni belőle (na, gazdag így sem lesz), de...más nem nagyon. Hiába hallják azt az emberek, hogy így meg úgy emelték a pedagógusok fizetését, hát...pár ezer forint emelés nem húz ki a gödörből. :( De kicsit elkanyarodtam a témától, bocsánat. :D Ettől függetlenül örülök, hogy ezt a hivatást választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!