Melyik biztosítóhoz érdemes elmenni dolgozni, érdemes egyáltalán?
Az Allinaz-nál most voltam érdeklődni. A tanfolyamok ingyenesek, bármiféle támogatásról viszont szó sem esett, rengeteg elvárás (ha jól emlékszem 1 életbiztosítás és 3 lakásbiztosítás fél évenként), ha fél évig inaktív vagyok kirúgnak, jutalék visszaírás pedig 3 év után szűnik meg egy kötésnél.
Tegyük fel kötök 1 év alatt 50 biztosítást, kapok 5 millió jutalékot, amiből veszek autót, új ruhákat, befizetem a járulékokat, könyvelőt kifizetem, stb. A következő években még ezekből a kötésekből jönne mondjuk ugyanúgy 5 millió forint jutalék, de 1 év után lebetegszem és kirúgnak az inaktivitás miatt. Tehát ami jutalékot egyébként járna még, azt nem adják oda, de ha felmondanak mondjuk 20 biztosítást a következő években, akkor nekem vissza kell fizetni rengeteg pénzt, és végül is ingyen dolgoztam?
Kinek éri meg elmenni biztosítóhoz dolgozni?
Mindenhol ilyen nevetséges feltételek vannak, vagy még nevetségesebbek? Semmiféle kiszámítható stabil jövő, gyakorlatilag bármikor ki is rúghatnak valamilyen ürügyön, hogy ne kelljen kifizetni a következő évi jutalékokat.
Ezenkívül ha nem alkalmaznak, mindössze vállalkozóként kötnek velem egy megbízási szerződést, akkor miért van ennyi röhejes elvárás?
Egyébként az Allianz vezető nője az 1 órás beszélgetés alatt többször is ellent mondott saját magának, nem válaszolt egyenesen a kérdéseimre sem, és olcsó manipulatív dumákat is használt.
Ami cégek vannak nálunk AEGON, Groupama, Generali, Nagy Béláné és Társa Biztosítási Bt. , Nationale Nederlanden Magyarországi Biztosító Rt. , Signal Biztosító Rt.
Bár ezekből eddig csak az Allianz-ot, és a Groupamát találtam meg. Az előbbi nem is azon a címen volt, amit kiírtak, Groupamában pedig a feltételek még rosszabbnak tűntek.
Mibol gondolod, hogy a biztositokhoz 'erdemes' elmenni dolgozni? Ugynokkent kb. a teljes ismerosi korod ruhellni fog mert muszaj lesz mindenkire tukmalni a sz**, draga es semmit nem fizeto biztositasokat,
A jutalek minimalis, miota interneten ossze lehet hasonlitani a biztositasokat kb. alig veszi barki is igenybe a hazudozo, mellebeszelo ugynokok 'szolgaltatasait'.
Szerinted miért ilyen nagy a fluktuáció és miért hirdetnek állandóan ?
Volt főnököm ,miután adotartozasok miatt feladta a kisbolti tevékenységét , vágott bele. Különböző dijakat nyert ev értékesítője stb. Fél év múlva kórházba került. kb amit leírtál, lezajlott. majd arufeltolto lett egy multinál - többször találkoztunk egy fél év alatt panaszkodott a megbecsülése kapcsán és mondra ezt se szívesen, de azt újra biztos nem csinálná , tavaly elhunyt.
Emellett ha Te egyből kocsira költenéd a jutalekod amit lehet vissza kell fizetned, akkor azt kell mondjam pénzügyi tanácsadónak nem lennél túl hiteles, de ezzel attól a nagy átlagtól nem térnél el akik ebben látják a lehetőséget. ( korábban Groupamàztam fix bérért amikor még a Cora alkalmazott voltam és ( ma Auchan )összeállt velük. Azóta, volt egy fúzió azt Otp Garanciával, ami sokat javított a helyzeten, de még mindig nem túl rózsás, ha az irodai ügyintéző lakasbiztositas kötés közben arról beszél, neki azért jobb ez mert igaz így minimális a jutalék, de legalább van fix alapbér.
"Kinek éri meg elmenni biztosítóhoz dolgozni?"
Aki a Corvinuson egyetemi szintű aktuárius-pénzügyi/biztosítási matematikus diplomát szerez, annak nagyon is megéri.
Képzetlenül ügynöknek nem éri meg, igazi gané munka.
Köszönöm a válaszokat!
Srácok, lehet, hogy félreértettetek egy kicsit. Már sokszor feltettem ilyen kérdést, és mindenki azt írta, hogy nem éri meg.
Én már régóta ezt szeretném csinálni. Csak érettségim van, ez az a munka, amiben eltudom képzelni magamat. Nem csak a pénz miatt csinálnám, persze fizessék meg azt az értéket, amit előállítok, vagy kapják be.
Tönkretenni sem akarom magamat huszonévesen.
Szóval egyáltalán nem éri meg ez a munka?
Ingatlanosnak esetleg jobban megéri elmenni?
7.: Nem a kérdésre válaszoltál!
A manipulatív 10 éve lejárt dumát meg hagyjad.
Ha az elvárás szerinted nevetséges, akkor minek várnak el bármit is, miért rúgnak ki fél év után, ha nincs kötésed???
Mert mindenki egy lusta semmit érő, és senki nem akar semmit sem csinálni?
Egyáltalán milyen alapon várnak el bármit is, amikor az ember kiváltotta a vállalkozóit, és nem kap fix fizetést??
A biztosítóknak inkább bekéne fogni a pofájukat, ha nem adnak semmit sem, milyen alapon várnak el bármit is??
Már semmilyen támogatás sincs ember, azt hiszik ők tesznek szívességet az átlag embernek, hogy szóba állnak velük.
"Egy sima munkahelyen nem rúgnak ki ha nem csinálsz semmit? "
Kérlek ne gyere te is a sima munkahelyes példával! Ők is ezzel jöttek. A munkahelyen pénzt kapsz. Elmész egy boltba dolgozni, a főnökkel együtt csináljátok a munkát, ő befektet, kockázata van, és kapsz fizetést.
Ezzel szemben a biztosítós felettesnek nincs semmi kockázata, csak pöffeszkedik, elvégzed a munkát, és még jól le is húznak, az ügynök munkájából szedik meg magukat.
Ki mondta, hogy nem akarok dolgozni????
Én azt a tapasztalatomat írtam le, amit az allianznál mondott nekem a liba. Fix fizetés, bármiféle támogatás szóba sem került! Azt is megkérdeztem, kapok-e állományt? Azt felelte igen, de jutalékot nem kapok utána. Semmilyen fix összeget nem mondtak nekem. Egyébként hol nézzek utána? Semmilyen aktuális infó nincs a támogatásokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!