28 éves vagyok. Észak-Amerikában dolgoztam és utaztam 3 éven át. Folyamatosan máshol és más munkakörben, pincértől szakácsig minden voltam. Itthon multinál akarok elhelyezkedni, mit írhatok a CV-be?
Utolsónak igaza van. Jól beszélsz nyelveket már vesznek is fel. Diplomád is van? Király, akkor mit rinyálsz? Írd be amit mondtak, aztán fel is vettek. Egy olyan országban ahol az emberek 90%a nem tud még angolul sem fogékonyan, nem, hogy egy 2. idegen nyelvet, nem lesz problémád.
De ha erre magadtól nem jöttél rá akkor nem tudom, hogy nem tört bele a bicskád külföldbe.
Lehet, hogy dolgoztál Kanadában és az USA-ban, és lehet, hogy világot láttál és sok élményt szereztél, meg nemzetközi tapasztalatot - főzésből. És lehet, hogy anyuci-apuci, vagy akárki is, tudta finanszírozni, hogy annyi idősen egyáltalán egy repjegyet vegyenek neked - merthogy annyi idősen, nem te dolgoztál meg azért itthon diákmunkásként, hogy odakint megélhess amíg nincs munkád, az is biztos.
De hogy nem sok eszed van, az meg még biztosabb. Ha másoktól várod el, hogy megmondják, mit írj az önéletrajzodba, mikor egy ilyen világot látott embernek kellene legyen annyi sütnivalója, hogy vajon az eltöltött éveit, hogy tudná úgy megfogalmazni egy CV-ben, hogy ne csak az jöjjöjön le belőle, hogy külföldön főzött...
Először tanulj meg gondolkodni, aztán meg majd rájössz, hogy a hazai munkaadók (beleértve a multikat is) nem a 2 szép szemedért fognak munkabért fizetni és nem is azért, ha elmondod nekik, hogy te fiatalon milyen jókat utazgattál.
A történet lezárásaként szeretnék megemlíteni néhány történést, hogy a késöbbi olvasók is okuljonak belőle.
2-3 hete posztoltam ezt a kérdést, majd pár nap múlva elküldtem a CV-met egy magyar tulajdonú multinak. Másnap visszajeleztek és 3. nap már interjún voltam. Rá egy hétre második interjún. Ma pedig munkábaálltam Junior Market Analyst-ként. Beleírtam, hogy szakácsként dolgoztam Kanadában és ez volt a szerencsém. Ezt mindenhol kiemelték, hogy mennyire tetszik nekik, ráadásul 2 interjúztató is dolgozott hasonló pozícióban korábban. Tehát feleslegesen paráztam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!