Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 28 éves vagyok. Észak-Amerikáb...

28 éves vagyok. Észak-Amerikában dolgoztam és utaztam 3 éven át. Folyamatosan máshol és más munkakörben, pincértől szakácsig minden voltam. Itthon multinál akarok elhelyezkedni, mit írhatok a CV-be?

Figyelt kérdés
2007-ben kezdtem egy főiskolát, Majd 2011-től egy nagy multi marketing részlegén dolgoztam 3 éven át diákként, de a válság miatt létszámbefagyasztás volt és egyik diákot sem vették fel, ezért szépen lassan mind otthagytuk ezt az egyébként menő és ismert vállalatot. 2014 eleje volt én kimentem Kanadába/USÁba. Azóta ott dolgoztam pincértől a szakácsig minden munkakörben, 4 különböző részén a kontinensnek. Most szeptemberben hazajöttem és elkezdtem a Corvinuson egy MA képzést. Szeretnék jelentkezni komolyabb multikhoz, de félek nem vesznek komolyan ha beleírom a CV-be, hogy szakácskodtam Kanadában. Közben akcentus nélküli szintre fejlesztettem az angolom, a kanadaiak amerikainak hisznek a kiejtésem alapján az amcsik meg kanadainak, de mikor megtudják európai vagyok nagyon meglepődnek :) Beszélek még 2 másik nyelven folyékonyan stb... Én legszívesebben bevallanám, hogy mivel foglalkoztam az elmúlt 3 évben, de nem tudom jó ötlet-e.
2017. márc. 14. 21:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Utolsónak igaza van. Jól beszélsz nyelveket már vesznek is fel. Diplomád is van? Király, akkor mit rinyálsz? Írd be amit mondtak, aztán fel is vettek. Egy olyan országban ahol az emberek 90%a nem tud még angolul sem fogékonyan, nem, hogy egy 2. idegen nyelvet, nem lesz problémád.

De ha erre magadtól nem jöttél rá akkor nem tudom, hogy nem tört bele a bicskád külföldbe.

2017. márc. 14. 23:50
 12/18 A kérdező kommentje:
Az utsó kommentelőnek: Azért érzem gondnak, mert a Corvinus-on naponta ezresével vagy talán 10 ezresével találkozok olyan fiatalokkal, akik lehet hogy magyar akcentussal, de ugyan olyan jól beszélnek angolul mint én, és ennyi idős korukra már jópár év szakmai tapasztalatuk van ilyen jómelósember kiugrók nélkül az életrajzukban, mint amilyen nekem van.
2017. márc. 15. 11:41
 13/18 anonim ***** válasza:
28%

Lehet, hogy dolgoztál Kanadában és az USA-ban, és lehet, hogy világot láttál és sok élményt szereztél, meg nemzetközi tapasztalatot - főzésből. És lehet, hogy anyuci-apuci, vagy akárki is, tudta finanszírozni, hogy annyi idősen egyáltalán egy repjegyet vegyenek neked - merthogy annyi idősen, nem te dolgoztál meg azért itthon diákmunkásként, hogy odakint megélhess amíg nincs munkád, az is biztos.

De hogy nem sok eszed van, az meg még biztosabb. Ha másoktól várod el, hogy megmondják, mit írj az önéletrajzodba, mikor egy ilyen világot látott embernek kellene legyen annyi sütnivalója, hogy vajon az eltöltött éveit, hogy tudná úgy megfogalmazni egy CV-ben, hogy ne csak az jöjjöjön le belőle, hogy külföldön főzött...

Először tanulj meg gondolkodni, aztán meg majd rájössz, hogy a hazai munkaadók (beleértve a multikat is) nem a 2 szép szemedért fognak munkabért fizetni és nem is azért, ha elmondod nekik, hogy te fiatalon milyen jókat utazgattál.

2017. márc. 15. 14:43
 14/18 A kérdező kommentje:
Utsó kommentelőnek: Pont ez a lényeg, hogy szerintem is gázul néz ki, ha beleírom a CV-be, egyetértünk, hogy ez egy hatalmas mínusz. Be tudnék kamuzni, akármit, de nem szeretnék. Azért kérdeztem meg másokat, hogy lássam az emberek reakcióját. Lehet, hogy ez szerinted a hülyeség jele ez, szerintem épp a meggondoltságé, de mindegy. Teljesen a saját pénzemből finanszíroztam mindent. Éveken keresztül dolgoztam mielőtt kimentem, és állásajánlattal mentem ki, másképp vízumot sem kaptam volna, te okos. Ez nem anglia, hogy egy személyivel kibattyogsz és várod, hogy találj egy munkát. Munkaszerződés nélkül be se teheted a lábad, ha dolgozni mész Észak-Amerikába, tehát senkinek nem kellett finanszíroznia semmimet, magamon kívül.
2017. márc. 15. 17:21
 15/18 A kérdező kommentje:
Egyébként arra jutottam, hogy inkább valami kamu itthoni munkahelyet fogok beírni a CV-be. Mert az emberek legnagyobb részéből olyan zsigeri gyűlöletet vált ki, hogy én világot járhattam ők meg itthon güriztek, hogy teljesen felesleges megemlíteni a dolgot. Az irigység mellett a legtöbb embernek az sem tetszik, hogy nem lineáris értelmiségi karrier út áll mögöttem, hanem ki mertem próbálni, hogy milyen a kétkezű munka. Ezért úgy döntöttem jobb lesz eltitkolni a kis kalandomat.
2017. márc. 15. 17:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Itthon SSC-nél is próbálkozhatsz.
2017. márc. 16. 11:36
 17/18 anonim ***** válasza:
Mar ne haragudj, de erosen ketlem h akcentus nelkulire fejlesztetted az angolod cirka 3-4 ev alat.. Az h az amerikaiak meg a kanadaiak mit mondanak errol, erosen fugg a veluk valo eppen aktualis viszonyodtol, de ha te el is hiszed mindezt az csak a naivsagodat mutatja. Feszithetsz itt azok elott akik nem tudnak angolul, vagy soha nem eltek angol nyelvteruleten, de en tudom hogy nincs ember aki akcentus nelkul beszel hacsak nem ot evesen kezdte a kulfoldi eletet.. Az akcentusrol ennyit. Viszont mar ez is vilagosan mutatja milyen ember vagy. Idejossz tanacsert, mint vilaglatott es eros tulzasokba esel aminek semmi ertelme. Ha valoban beszelsz 3 nyelven akkor mindegy h akcentussal v nelkule, de tudnod kell boldogulni. Kulonben nem ertem minek mentel haza, miert nem probaltal valami mas munkat szerezni kint? En is fozessel kezdtem, most irodaban dolgozok. Aki az egyik orszagban nem tudja a szerencsejet megcsinalni az a masikban sem fogja tudni. Lehetsz te vilaglatott, senki nem fog neked fizetni erte. Elveszett ember vagy. Maradtal volna szakacsnak odakinn, jobban jartal volna.. Akarsz egy tanacsot? OK, itt van: ne kamuzz, vallald fel a multad es bizz a szerencsedben, talan bevalik!
2017. márc. 18. 06:24
 18/18 A kérdező kommentje:

A történet lezárásaként szeretnék megemlíteni néhány történést, hogy a késöbbi olvasók is okuljonak belőle.

2-3 hete posztoltam ezt a kérdést, majd pár nap múlva elküldtem a CV-met egy magyar tulajdonú multinak. Másnap visszajeleztek és 3. nap már interjún voltam. Rá egy hétre második interjún. Ma pedig munkábaálltam Junior Market Analyst-ként. Beleírtam, hogy szakácsként dolgoztam Kanadában és ez volt a szerencsém. Ezt mindenhol kiemelték, hogy mennyire tetszik nekik, ráadásul 2 interjúztató is dolgozott hasonló pozícióban korábban. Tehát feleslegesen paráztam :D

2017. márc. 28. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!