Mennyire jellemző Ma Magyarországon multiknál, bevásárlóközpontoknál, élelmiszer üzletláncoknál a következő; vki felmond, elmegy valahova máshova dolgozni, de pár év múlva munkát vállalna ugyan annál az üzletláncnál, akkor nem veszik fel dolgozni?
És akkor miért van az a tesconál pl. hogy ott hagyod őket ,jelentkezel az állásokra, minden meghirdetett pozícióra éveken át és elutasítanak, véletlen ?
Nem a kis ujjamból szopom amiket írok, a hallomás alatt ne azt értsd, hogy a gyakorin merítkeztem. Meséli a pénztáros, az eladó, az árufeltöltő.
Elárulnád, hogy mit akarsz megtudni?
1) megkérdezed, hogy van e ilyen
2) mindenki azt válaszolja, hogy nincs
3) közlöd, hogy de te tudod, hogy van
Ezek után akkor nyugodtan töröltesd a kérdésed, hiszen tök értelmetlen, te tudod, hogy van, mindenki más tudja, hogy nincs, minek a GYK? (már ha nem az az egyetlen célod, hogy kötözködj)
Én két év próbálkozás után adtam fel.
Dolgoztam egyszer egy hónapot egy TS-ban aztán elegem lett és leléptem. Kis idő elteltével mentem volna vissza, nem ugyanabba a TS-ba, kettő másikba, soha nem vettek fel.
Na akkor itt a "hallottam" :)
Anyámmal történt meg hogy dolgozott vagy 2 évet egy japán cégnél Pesthez közel. Elég hamar jobb és jobb munkát kapott a cégnél, és meg voltak vele elégedve, de asszem 2012 leépítés volt és ő is bele esett. Tehát nem ő mondott fel, hanem a cégje.
Majd megint eltelt 2 év és újra lehetett jelentkezni az állásra, meg is tette.
A hr-es kijelentette azért nem veszik vissza (hiába voltak vele elégedettek anno) mert már dolgozott ott a múltban.
Ennek ellenére anyám többször próbálkozott de mindig megkapta ezt válaszként. Gondolkozott is hogy valahol feljelentse őket az ilyen diszkriminációért, de végül nem tette.
Ami a lényeg az a Japán cég!!!
Nálunk is van egy japó cég és itt is az van ha vissza akarsz menni újra oda dolgozni nem vesznek fel, azzal az indokkal mert már dolgoztál ott.
Anyám esete azért durva hogy nem ő ment el hanem létszámleépítés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!