Nettó 200 szerintetek kevés fizetés Budapesten?
Szerintem nem kevés - de ez függ a körülményeidtől is: ha albérletben laksz, akkor kevés, ha szüleidnél vagy saját lakásban, akkor elégnek kell lennie.
Meg függ attól, milyen végzettséged van...
Hiába értesz több mindenhez, ha nincs rá szükség...
Pl. én is tudok/tudtam vitorláshajót vezetni, de még akkor sem használták ki ezt, amikor uszodában dolgoztam :D
Bocs, de ezt nem bírtam kihagyni :-)
Attól függ milyen végzettséged, és/vagy különleges, cégprofilba illeszkedő tudásod van. Ha pl. csak érettségid van, de van szakmai rutinod, és te vagy az egyetlen kolléga a cégnél aki folyékonyan beszél angolul, akkor az elfogadható kategória alsó határa. Érdemes ilyenkor más cégeket megkeresni, mert lehet, hogy ők jobban megfizetnék a tudásod, annak ellenére, hogy nincs diplomád.
Ha van diplomád, akkor totál attól függ a kérdésedre a válasz, hogy milyen területen. Pl. szociális munkásként az átlagnál több , IT dolgozóként sokkal kevesebb.
Ha nem is kevés, de ez a minimum összeg, ami alatt már nemigen éri meg Budapesten lakni. Ebből azért már ki lehet bérelni egy szobát, vagy kint Kukutyinban egy kisebb lakást és még éhen se halsz - de megtakarításod nem is lesz.
De, ha például van egy saját lakásod, és nincs semmiféle hiteled, akkor azért már kielégítő. De szerintem nem ezen a szinten tartasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!