Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy tudnék több állásra is...

Hogy tudnék több állásra is jelentkezni? Mi ennek a menete?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy nyilván jó állást akarok, de sürgősen kell a munka és főleg a pénz, ha most megyek valami alacsonyabb képesítést igénylő munkára, és utána mondok egy példát 3-4 nap múlva felvennének egy komolyabb állásra, akkor ennek mi a menete? gondolok itt a pénzre, meg hogy nem fognak e csúnyán nézni rám, továbbá így az állásinterjú megoldhatatlan gondolom...

24 F

2017. febr. 26. 23:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Általában próbaidővel kezdesz, ami a legtöbb helyen 3 hónap.

Ezen három hónap alatt bármikor, indoklás nélkül felmondhatsz.

A következménye csak annyi, hogy kicsi az esély arra, hogy a felmondott céghez többé visszamehetsz, mert úgy vannak vele, hogy nem átjáróház/nem vagy megbízható/stb. stb.

A pénz része annyi, hogy időarányosan kifizetnek. Csúnyán néznek, de ez van.

2017. febr. 27. 02:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudjak, hogy le akarsz lepni amint lehet, sehova nem vesznek fel, csak akkor ha annyira tre a munka, hogy alig van jelentkezo.
2017. febr. 27. 10:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Utolsó. Ha valaki elmegy úgy dolgozni, hogy közben keres jobban, nyilván nem azzal kezdi, hogy "Hahó, ideiglenesen idejönnék, amíg nincs jobb", hanem általában mélyen hallgat róla.

Kérdező: Én is hasonló helyzetben vagyok, engem felvettek volna egy viszonylag jobb munkakörbe, de a fizetés alacsony lett volna. sokat gondolkodtam rajta, hogy elvállaljam-e a próbaidőre (3 hónap) és mellette keressek mást, vagy mondjam vissza és keressek mást. Utóbbi mellett döntöttem, mivel: ha elvállalom és lelépek, amint akad jobb, oda soha a büdös életbe vissza nem vesznek, ráadásul mivel napi 8 óra lett volna a munkaidő, így állásinterjúkra sem valószínű, hogy el tudtam volna járni, így fennállt az esélye, hogy ott ragadok alacsony bérért.

Tehát ha te nem terveznél többet annál a cégnél, ahol munkát vállalnál, akkor vállald el, 3 hónapos próbaidő alatt bármikor leléphetsz. De előtte tekintsd át a lehetőségeket: el tudnál-e járni mellette interjúkra, tudnál-e úgy dolgozni és játszani, hogy hosszabb távra tervezel, miközben magad tudod, hogy nemsoká lelépsz.

2017. febr. 27. 18:51
 4/4 A kérdező kommentje:
hát igen ez a félelmem nekem is, főleg hogy még tanulni is akarok mellette nyelvizsga aztán jogsi, de ezeket finanszirozni kellene valamiből, ha meglesznek akkor jobb pozicioban lennék a munkaerőpiacon
2017. febr. 27. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!