Hogy tudnék több állásra is jelentkezni? Mi ennek a menete?
Gondolok itt arra, hogy nyilván jó állást akarok, de sürgősen kell a munka és főleg a pénz, ha most megyek valami alacsonyabb képesítést igénylő munkára, és utána mondok egy példát 3-4 nap múlva felvennének egy komolyabb állásra, akkor ennek mi a menete? gondolok itt a pénzre, meg hogy nem fognak e csúnyán nézni rám, továbbá így az állásinterjú megoldhatatlan gondolom...
24 F
Általában próbaidővel kezdesz, ami a legtöbb helyen 3 hónap.
Ezen három hónap alatt bármikor, indoklás nélkül felmondhatsz.
A következménye csak annyi, hogy kicsi az esély arra, hogy a felmondott céghez többé visszamehetsz, mert úgy vannak vele, hogy nem átjáróház/nem vagy megbízható/stb. stb.
A pénz része annyi, hogy időarányosan kifizetnek. Csúnyán néznek, de ez van.
Utolsó. Ha valaki elmegy úgy dolgozni, hogy közben keres jobban, nyilván nem azzal kezdi, hogy "Hahó, ideiglenesen idejönnék, amíg nincs jobb", hanem általában mélyen hallgat róla.
Kérdező: Én is hasonló helyzetben vagyok, engem felvettek volna egy viszonylag jobb munkakörbe, de a fizetés alacsony lett volna. sokat gondolkodtam rajta, hogy elvállaljam-e a próbaidőre (3 hónap) és mellette keressek mást, vagy mondjam vissza és keressek mást. Utóbbi mellett döntöttem, mivel: ha elvállalom és lelépek, amint akad jobb, oda soha a büdös életbe vissza nem vesznek, ráadásul mivel napi 8 óra lett volna a munkaidő, így állásinterjúkra sem valószínű, hogy el tudtam volna járni, így fennállt az esélye, hogy ott ragadok alacsony bérért.
Tehát ha te nem terveznél többet annál a cégnél, ahol munkát vállalnál, akkor vállald el, 3 hónapos próbaidő alatt bármikor leléphetsz. De előtte tekintsd át a lehetőségeket: el tudnál-e járni mellette interjúkra, tudnál-e úgy dolgozni és játszani, hogy hosszabb távra tervezel, miközben magad tudod, hogy nemsoká lelépsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!