Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért épp a vezetői körnek...

Miért épp a vezetői körnek jár ingyen parkoló a mezei melósnak meg nem, mikor épp a vezetők szorulnak rá legkevésbé?

Figyelt kérdés

naivnak tűnhet a kérdés de nem érdekel.Az van hogy nálunk a cég előtt lehet parkolni de ugye közterület és fizetős a parkolás. A középvezetők, csoportvezetők kedvezményes parkolókártyát kapnak nem ingyenes de nagyon baráti áron noha a fizujuk alapján nem szorulnak erre rá.

A felsővezetésnek meg full ingyen van a parkolás a cég adja a parkolókártyát egy fillérbe se kerül nekik-noha horror pénzért vannak ott és beleférne nekik finoman szólva.

És ott vannak a sima alkalmazottak akik ugyan nem járnak kocsival többnyire hanem buszon szopnak de ha mégis kocsival jönnének nos nekik fizetős a parkolás. Ők semmit se kapnak max egyet a szemük alá.

Milyen logika van emögött? Ott az az ember aki milliót keres egy hónapban és ingyen parkol a szegény pára, hogy csődbe ne menjen a nagy kiadásoktól.

És ott a mezei melós a nettó 85-ös fizuval ő meg fizessen szépen. Oldja meg. Olyan jól keres, hát nem?

Hogy van ez voltaképp?

2017. febr. 26. 09:34
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

" amikor (szerinte) csak ő dolgozik a cégnél, és minek tartják egyáltalán a cégvezetést, ha ők csak ülnek egész nap?

"

Kb igazad van ezt a szöveget már hallottam sokszor mindkét oldaltól a saját verziójában persze.

A mezei melós szerint a vezetés túlfizetett és semmit se csinál.

A vezetés szerint a mezei melós túlfizetett és alig csinál valamit. Amit csinál azt más is tundá.

Na ja. Csak ennyiért szarik az a "más" csinálni...

örök vita ez.

2017. febr. 26. 10:26
 12/28 anonim ***** válasza:
77%
Kèrdezô; azert nem jutsz elôrèbb mert hülye vagy
2017. febr. 26. 10:26
 13/28 A kérdező kommentje:

" akkor jön helyettük másik proli."

Ez igaz volt pár éve akár. Már nem. Már nem jön másik "proli". Ha jönne nem lenne nálunk is 10 álláshely folyamatosan legalább. Akárkit felvennének azonnal.

A kutya nem jön. Aki jönne az megtudja mennyi a fizu és nem jön.

2017. febr. 26. 10:27
 14/28 A kérdező kommentje:
Ó nekem már kettő év van nyugdíjig. Nekem már nem kell előre jutni, nekem már kettő évet kell kihúzni valahogy aztán csá.
2017. febr. 26. 10:28
 15/28 anonim ***** válasza:
81%
De szörnyű, akkor nyuggerként egész nap lesz időd ilyen hülye céltalan kérdéseket kiírogatni...
2017. febr. 26. 11:08
 16/28 anonim ***** válasza:
53%
Azért, mert ez is a juttatási csomag része. Melóst sem könnyű találni, de jó vezetőt még nehezebb, amit lehet megad egy cég olyanoknak, akik tudják hozni az elvárásokat. Tetszettek volna vezetőnek menni.
2017. febr. 26. 12:52
 17/28 anonim ***** válasza:
57%

Miért van az, hogy az gazdagok gazdagabbá, a szegények szegényebbé válnak? Nos, pontosan ezért.

A lehetőség mindenkinél adott, csak nem mindenki ugyanabból az anyagi helyzetből, családi háttérből indul. Lehetőséged van, hogy tanulj, vezetővé küzdd magad, ha nem tetszik a "melós" élet.

A kérdésedre a válasz: azért van így, mert a cégnek többet ér egy vezető beosztású, magasan szakképzett munkavállaló (vezető), mint egy mezei melós. (munkaerőpiaci érték) Magasan szakképzett emberekből jóval kevesebb van, mint alulképzettekből, az egyik cserélhető, a másikra lehet, hogy fél évet kell várni, hogy valaki betöltse a pozíciót. A másik, hogy a cégnek olcsóbb egy pár embernek ingyenessé tenni a parkolót, mint több száz melósnak.

Leírásod alapján úgy látom lenézed a mezei melósokat -szavaiddal élve- pedig ők is ugyanolyan értékű emberek, mint egy vezető. A munkavállalásnál viszont csak a munkaerőpiaci érték számít és itt nyilván a magasabban szakképzettebb az értékesebb.

Egyébként, mi is a baj a buszozással? Pályakedőknél nem csak a melósok, a mérnökök is gyakran busszal utaznak, leglábbis az én ismerettsegi körömben. Nem mindenki születik milliomos családba. (A többség biztos nem.)

2017. febr. 26. 13:07
 18/28 A kérdező kommentje:

"Leírásod alapján úgy látom lenézed a mezei melósokat -szavaiddal élve- pedig ők is ugyanolyan értékű embere"

??? Mondod ezt nekem aki maga is mezei melós?

2017. febr. 26. 14:02
 19/28 A kérdező kommentje:

"Egyébként, mi is a baj a buszozással?"

Megmondom én mi a baj. Az a baj hogy többek vidékről járnak nekik ugye 86%-os utazási hozzájárulást kötelező (!!!) lenne fizetnie a cégnek de nem fizet semmit.

Miért nem-mert csak nem.

És ugyanez a cég sír hogy nagy a fluktuáció és ban egy cosmó betöltetlen hely. Na vajon miért? Azért mert szarul fizet és még ami jár még azt se adja.

Mert az utazási pénz az jár.

2017. febr. 26. 14:04
 20/28 anonim ***** válasza:
57%
Működik a cég vagy nem? Ha már annyira krízis helyzet lesz hogy tényleg nem akar ott senki dolgozni, akkor vagy ők engednek vagy lehúzzák a rolót.
2017. febr. 26. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!