Van olyan diákmunka, amit nem csak nyári szünetben lehet
végezni? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Nem biztos, hogy pontosan ebbe a kategóriába illik, de azért tettem ide, mert ezt lehet, hogy többen nézik. Szóval. Pl. barátnőm 15 éves, és szombaton megy egy megbeszélésre. Az lesz a feladata, hogy az ismerőseitől felvegye a rendelést, és leadja az Avonnak, ahol ezért havi 5-10 ezret fizetnek. Nem mondom, hogy nagy pénz, de azért több, mint a semmi. Szóval engem az érdekelne, hogy hol találhatnék valami hasonló munkát? Vagy egyáltalán van e olyan, ami nem befolyásolja a tanulást, és nem csak nyári szünetben lehet csinálni. Vagy esetleg olyan, amit neten is lehet csinálni. A válaszokat előre is köszi.
Az Avon nem hivatalos munka, nincs bejelentve, nem kötnek munkaszerződést (és nem is keresel jól vele).
A diákmunka hivatalos munka a Munka Törvénykönyvének szabályai szerint. 15 évesen csak tanszünetekben végezhető, ha egyáltalán hirdetnek ilyen állásokat. Jellemzően nem, mivel a 16 évesek már egész évben dolgozhatnak, így aki egész évben ilyen korúakat keres az nyáron is ezt fogja tenni.
Minden más illegális, a netes munka pedig illúzió. Vagy nem fizet vagy az órabér bőven 100 forint alatt van.
Mindenféleképpen ezt javasoltam volna, de nem is tudom, mit vársz, ha azt sem írod, hol élsz, hány éves vagy, mikor tudnál dolgozni, mit vállalnál el, stb.
2017. febr. 21. 18:07
3/6 anonim válasza:
Az Avonnal csak akkor keresel pénzt ha forgalmat is csinálsz vele.
2017. febr. 21. 18:18
4/6 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok, Mohácson élek, és délutánonként van egy-egy óra szabadidőm.
2017. febr. 21. 18:19
5/6 anonim válasza:
15 évesen csak nyáron dolgozhatsz, 16 évesen pedig diákszövetkezeten keresztül.
Bár délutánonként 1-1 óra szabadidővel max valami otthon végezhető munkád lehetne, de olyan meg nincs.
2017. febr. 21. 19:35
6/6 anonim válasza:
Az Avon nettó átbäszás, netes munka meg használható szaktudás nélkül nincsen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!