Havi nettó 330 ezret hogyan osztanátok be?
Ha lakhatásra 40 meg y el, akkor 120-150 körül rakj el havonta, a maradékból élj.
Pár év alatt megvan egy lakás önerő, vagy még pár év és a teljes saját lakás. Fél évi megélhetésed legyen félrerakva.
Én kicsit többet keresek, ebből a fizuból már nem kell nagyon nézni, hogy élelmiszerből mit vegyek. Ruházkodásra is többet adtam, kocsit vettem, jobb helyekre jártam szórakozni is, több színház, mozi. Félre is tudok tenni.
Ez a fizetés pont arra elég, hogy viszonylag kényelmes színvonalon élj és ne kelljen minden napra beosztanod a költségeket.
"brutto 500 nem egy nagy penz, kezdo gepesz- vagy villamosmernokok kapnak ennyit egy jobb helyen."
Ezt mondd annak akit 250 ezerért akarnak palira venni, mert kezdő. Igen vanna olyan acégek ahol 500 körül indul. De azért oda csak a jobbak kerülnek be.
A nem sok meg relaív. Sosem kerestem magyarországon annyit villamosmérnökként annélkül hogy kiegészítettem volna mással. 400 Volt a max. Ahol most élek, itt a technikusok keresnek 2000-2400 euró nettót, a mérnökök 3000 Ezer felett. Itt nem számítana soknak, de azért kevésnek Sem.
#15 miért is? Én értelmesen válaszoltam a kérdezőnek, hogy mire figyelnék.
Ellenben a 2 említettel. Őket csak azért említettem mert kiütést Kapok az ilyen barmoktól. Idejönnek, a kérdésre tojnak válaszolni, de azért idehánynak valami irigy kissebbségi komplexuxos szellemi üledéket.
Komolyan nem értem, mi motiválja az ilyeneket.
"A nem sok meg relaív. Sosem kerestem magyarországon annyit villamosmérnökként "
En meg ~11 eve jottem el es akkor is 450et kerestem mar. Ha maradtam volna akkor 800-1 milla korul lennek valahol bruttoban, persze csak ha megmaradok sima beosztott mernoknek...
Én anno amikor elkezdtem jól keresni, akkor leültem és papírra vetettem a kötelező költségeim. Lakbér, kaja (bőven pluszosan számolva), rezsi, szórakozásra szánt pénz, stb és a különbözetből elkezdtem félretenni, illetve elkezdtem fizetni egy fundamentát. Azóta még 3-at kötöttem (apuka, anyuka, feleség nevére), mert annál biztonságosabb befektetés jelenleg nincs a piacon és hosszútávon mindenképp ingatlanozásban látom a jövőm. Szeretnék 50 év felett már csak abból megélni, hogy kiadom az akkor már meglévő lakásaimat és csak hobbiból akarok dolgozni.
Mellette mindenképp legyen egy "védőhálód" is, pár százezer nagyságrendben ami arra van, ha tönkremegy a hűtő, mosógép, vagy bármi váratlan kiadás van. Nekünk emellett még van egy nyaralásra szánt zseb is, de ez már tök egyéni, hogy ki mire akar költeni.
Szóval én azt mondom, hogy élj is, különben ki fogsz égni, nem mindenáron kell megfogni minden forintot, mert egy ideig menni fog, mert hát ez így teljesen racionális. De ebbe mi is beleszaladtunk a párommal, hogy ha mellette nem "élünk", akkor effektíve hiába kerülünk közelebb a céljainkhoz azzal, hogy többet spórolunk, egyre rosszabb hangulatba kerülünk, ami meg rányomta a bélyegét a házasságunkra is...mindegy, elkanyarodtam. Okosan kell beosztani, az aranyközépút mindig a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!