Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elvállalnátok a helyemben?

Elvállalnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Elöljáróban annyit, hogy egy ismerős családról van szó, akik nagyon jó emberek, szeretik megosztani, amijük van, de nem túl gazdagok.

Mivel úgy alakult, hogy sürgősen ki kell költöznöm a jelenlegi albérletemből (eladják a lakást a fejem fölül), felajánlottak nekem egy lehetőséget. Van egy elsős kislányuk, akit reggel el kell vinni iskolába, délután pedig elhozni onnan. Ezt ők nem tudják megoldani, egyikük dolgozik, másik egyetemre jár. Nekem kellene minden hétköznap reggel iskolába vinni a lánykát, délután pedig érte menni és amíg a szülei haza nem érnek (kb. este 5-6) addig vigyázni rá. Ez így kb. heti 20-25 óra munka lenne. Cserébe lakhatnék náluk ingyen, csak a kaját kéne állnom magamnak.

Na most, én pár éve voltam au pair egy másik családnál, pontosan ugyanezt csináltam, de úgy, hogy ingyen laktam ott, kaját is állták, és mellette még zsebpénzt is kaptam. Tudom, hogy ez a család is fizetne nekem, ha tudnának, ismerem őket régóta, és tényleg mindenüket, amit csak tudnak, megosztják másokkal, de nincs annyi pénzük. Ha csak ennyi lenne az egész, szerintem elvállalnám.

Viszont én most esti iskolába járok, és emellett van egy állásom, heti 3-4db éjszakai műszak, hétvégén mindig, hétköznap alkalmanként. Vagyis szinte soha nem lenne időm rendesen kipihenni magam. Szeretnék segíteni nekik, de félek, hogy ez így a tanulás rovására menne. Szerintetek meg lehet ezt így csinálni hosszú távon?

(Mielőtt valaki őket kezdené minősíteni, közlöm, hogy nem a semmire vállaltak gyereket, hanem előre nem látható okok miatt lett rosszabb hirtelen az anyagi helyzetük.)

2017. jan. 31. 14:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én erre csak annyit kérdeznék: van más választásod helyette? Van hová menned, ha ezt nem vállalod el? Van miből fizetned?

Ha minderre nem/nincs a válasz, akkor a kérdés már nem is kérdés...

2017. jan. 31. 14:09
 2/6 A kérdező kommentje:
Adott időt a tulaj, hogy keressek másik albérletet, úgyhogy megtehetném, csak azért ijedtem meg, mert anno úgy egyeztünk meg, hogy a nyári vizsgaidőszak végéig fogok itt lakni, és elég hirtelen jött, hogy mégsem.
2017. jan. 31. 14:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Próbállak megérteni, de még nem megy :-) (első vagyok):

"sürgősen ki kell költöznöm a jelenlegi albérletemből (eladják a lakást a fejem fölül),"

és

"Adott időt a tulaj, hogy keressek másik albérletet"

Most akkor mikor kell kiköltöznöd? Ez azért fontos a kérdés szempontjából, mert ha van időd, akkor ráérsz albérletet keresni és nem muszáj ezt elvállalnod, de ha tényleg sürgősen ki kell költözni, akkor szinte nincs más lehetőséged.

2017. jan. 31. 14:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezt én se nagyon értem. Azt írod, költöznöd kell, azt hittem, azért kéred ki a véleményünket, hogy vajon bírnád e az éjszakai műszak mellett a gyereket is. Aztán a végén azt kérdezed, segíts e nekik. Most neked van szükséged segítségre, vagy nekik?

Én is voltam aupair, kizártnak tartom, hogy mégegyszer beköltözzek egy másik családhoz, ha van más lehetőségem.

2017. jan. 31. 15:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Február végéig kell kiköltöznöm.
2017. jan. 31. 20:24
 6/6 A kérdező kommentje:
A fő probléma az, hogy ha én nem vállalom el, akkor az anyuka nem fog tudni rendesen haladni az egyetemmel, mert neki kell hozni-vinni a gyereket. Idegent biztos nem fognak találni, aki ezt ilyen feltételekkel elvállalja, fizetni meg nem tudnak egy bébiszitternek. Ezért szeretnék segíteni. Viszont magam miatt meg azért aggódom, mert ha nappal gyerekkel foglalkozom, éjszaka meg dolgozom, akkor nem nagyon lenne időm aludni és tanulni, és nem szeretném elcseszni az iskolát, nagyon nehéz volt bekerülni.
2017. jan. 31. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!