Napi minimum 3-4 óra ingázás: bevállalnátok-e vagy sem?
Ez így megint olyan értelmetlen kérdés. Van másik lehetőséged, vagy csak ez?
Ha nincs, akkor gondolom egyértelmű, hogy inkább utazgatnék, mint segélyért kuncsorognék.
Ha van másik lehetőség, akkor szerinted jobb ez az ingázós, megéri a plusz órákat?
3-4 óra teljesen átlagos utazási idő, mivel az irányonként 1,5-2 óra, ami pl. Budapest távolabbi elővárosából jellemző. Én pl. Sülysápról, ha reggel 8-ra szeretnék menni Budára, akkor 6:20-6:30 körül indulok, és mondjuk egy 16:00-s munkavégzéssel 17:40-50-re érek haza. És Sülysáp az még nem a világ vége!
Nem is értem, miért van mindenki ennyire meglepve ezen a számon, meg miért csinál mindenki úgy, mintha ez brutál sok lenne (valószínűleg nem ingázókról van szó). Nyilván nem abból kell kiindulni, hogy a vonat 49 km-t mennyi idő alatt tesz meg. A vonatig el is kell jutni, gyalog/busszal, és nyilván a célállomáson is ugyanez a helyzet, na meg persze pont nem úgy fog minden járni, hogy ideálisan beérjek, hanem előbb kell elindulni (MÁV/Volán várható késések miatt végképp).
Nagyon sok ember utazik ennyit egy nap, sőt, már az iskolásokra is abszolút jellemző ez, ha másik városba járnak. Persze nyilván sok elmegy az ember napjából, de ettől még ez a helyzet.
"Nem is értem, miért van mindenki ennyire meglepve ezen a számon, meg miért csinál mindenki úgy, mintha ez brutál sok lenne "
Mondjuk azért, mert napi szinten megyek 10+ megállós busszal 45 km-t és 50 perc.
# 15
Igen, pont azt is írtam, hogy nem egy adott közlekedési eszköz menetideje a hosszú. Az én példámnál Sülysáp-Budapest 38 km, zónázóval 33 perc, mindenhol megálló személlyel 45 perc, ami valóban viszonylag jó. De:
1. Ha nem közvetlenül az állomás mellett lakom, és a munkahelyem nem közvetlenül a Keleti mellett van, akkor rácsesztem, mert akkor még +2 átszállás, és az alsó hangon is +30 perc, persze függ attól, hogy mekkora plusz távolságról beszélünk.
2. Nyilván nem hozzám igazítják a közlekedést, tehát ha pl. 8-ra megyek, akkor nem elég 7:50-re a Keletiben lennem, szóval már a 20 perccel korábbi vonattal kell menni. Hazafelé nagyon hasonló, ha 16-kor végzek, akkor nem érem el a 16:15-öst, csak a 16:45-öst.
3. Mivel Magyarországon élünk, nem ritka, hogy +1-2 órát rá kell húzni, mert pl. a szolnoki vonalon heti szinten történik valami, ami borítja a közlekedést.
Igen, akinek a háza meg a munkahelye előtt áll meg a busz, annak 40-50 km nem olyan sok, és persze, hogy meglepődik a 3-4 óra utazáson, de egyébként annyira nem kimagaslóan sok. De a te példádban is, az 50 perces menetidő napi 2-szer már 100 perc, plusz nyilván 10-10 percet még ideális esetben is rá kell számolni, tehát máris 2 óránál jársz, ami meg már ahhoz képest, hogy ideális eset, nem olyan jó.
"Nem is értem, miért van mindenki ennyire meglepve ezen a számon, meg miért csinál mindenki úgy, mintha ez brutál sok lenne"
Amíg nem költöztem Budapestre én sem tudtam képzelni ilyen utazási időket. Azt meg azért lássuk be, hogy az ország 1/5-e továbbra sem Bp-en él.
Akárhol máshol az országban, még ha a megye másik felére jársz dolgozni is, akkor is autóval maximum 40-50 perc alatt megvagy. És ez tényleg a maximum. A legtöbben 30 perceket utaznak maximum.
Úgy látom, több válaszolót sem zavar és figyelmen kívül hagyja azt a tényt, amit írt a kérdező:
"Kocsim nincs, jogsim nincs, így marad a busz és a vonat. "
Simán hivatkoztok rá, hogy kocsival ennyi meg annyi, stb. de NINCS kocsija a kérdezőnek. És igen, a vidéki tömegközlekedés ennyire "jó", hogy simán lehet napi 3-4 óra az út - nem kell ezen meglepődni, sajnos.
Ismerek olyan Baranya megyei falut, ahol reggel elmegy a busz és a következő "mindjárt" délben megy. Ha hamarabb be akar valaki jutni a városba, akkor gyalogolhat 1 - 1,5 km -t, ami megint csak nem 1 perc.
Na és ugyanebből a faluból a 12 km-re lévő városba van olyan buszjárat, ami 1 órán keresztül megy!!! Mondjuk ezt már én se nagyon akartam elhinni ... :D Bemegy az összes környéki faluba, sőt, még egy zsákfaluba is. 12 km = 1 óra buszút. Aki nem hiszi, járjon utána... :D Szulimán - Szigetvár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!