Közalkalmazotti bértábla 2017?
3-as, szerintem Te nagyon optimista vagy - ugyanis semmilyen rendelet, törvény, intézkedés nem mondja ki, hogy emelni kellene a bérét a kérdezőnek. Ha a munkahelye önként emeli, akkor jól járt a kérdező, de ha nem emelnek, semmi nem kötelezi őket.
Íme a bértábla (az első táblázat):
Kedves utolsó: Bocs, de szerintem is valótlan, hogy valaki KEZDŐ "b" kategóriával, ami szakmunkás bizonyítvány, annyit fog keresni, mint aki "i" kategóriába kezd dolgozni, de akár egy f5 kategóriába sorolják át. Szerinted ez nem lenne kissé elmebeteg dolog? Tegyük fel, ha valaki már tizenéve dolgozik "h" kategóriába annak most leveszik 161.000ft-ra bérét, és az épp első állását betöltő kezdő orvos meg megkapja a 354.000ft-ot??(mert ennyi a kezdő orvosi fizetés)
Ne nevetess már. Te éppúgy nem érted ezt a bértáblát, ahogy én, de abszurd volna, ha te ezt elhinnéd....
4-es (és az 1-es is vagyok) és nem arról van szó, hogy nem értem a bértáblát, hanem ez a rendelkezés.
Ha magasabb a fizetésed, akkor természetesen nem vesznek le belőle.
Tessék, íme egy kérdésem tavalyról - ha nem hiszed - azóta a választ is megkaptam az élettől: 18 év közalkalmazotti munkaviszony után, érettségivel, spanyol középfokú nyelvvizsgával, meg mindenféle más végzettséggel (ami pont nem kell a munkámhoz) nem érem el a minimálbért a közalkalmazotti besorolás szerint, így fel kell pótolni, ki kell egészíteni, hogy legalább a minimálbért megkaphassam. Aranyos, nem? :-)
Bocs, lemaradt a link:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Viszont Neked most minimum 161.000Ft-ot kellene keresned. De ez a bértábla biztosan nem így értendő. [link]
Ha lejjebb görgeted akkor látható az EMMI javaslatos bértáblában (én ebben bízom), mivel, ha úgy van, ahogy mondod, akkor ez olyan fajta bérfeszültséget okoz, hogy senki sem fog munkát vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!