Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vaóban ennyire reménytelen ma...

Vaóban ennyire reménytelen ma a helyzet? (többi lent)

Figyelt kérdés
Első éves vagyok az egyetemen. Levelezőre mentem, hogy mellette tudjak dolgozni, hogy a tanulási költségeimet álljam. Mivel így időmből kitellik tudok teljes munkaidős állást vállalni, de eddig amiket találtam jó ha havi 65-70 ezret kínálnak egy hónapra. Tényleg itt tartunk, hogy amég valakinek nincs szakmája vagy diplomája ennyivel kell beérje? Nekem nem kell nagy pénz, de azért a havi 120-at szerintem illene megkeresni teljes állásban. Amúgy gimi alatt végig diákmunkát toltam a Tescoban, de oda nagyon nem szeretnék visszamenni. 21/L

2017. jan. 21. 17:26
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Igen.
2017. jan. 21. 17:35
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Teljes munkaidőben (heti 40 óra) a nettó minimálbér összege 2017-ben 84.788.- forint, vagyis nem adhatnak 65-70 ezret.
2017. jan. 21. 17:41
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

"de azért a havi 120-at szerintem illene megkeresni teljes állásban"

Ez nem illem kérdése, hanem a kereslet-kínálaté.

Amúgy 65-70 ezret nem kereshetsz teljes idejű állásban, 2017-ben a minimálbér is több ennél.

2017. jan. 21. 17:57
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Százával fossa ki a felsőoktatás évente a diplomásokat, egy érettségivel mit gondolsz, mennyire vagy piacképes? (nem, nem vagy az) Még ha talán értelmes szakközépből jössz, több esélyed van.
2017. jan. 21. 19:24
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi a szakmád? Mihez értesz?

Jaaa...

2017. jan. 22. 07:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Igazán jó kérdés az, hogy mi a szakmád?

Mert pl egyetem mellet is lehet "jól" keresni. Saját példámat nézve, hogy gyakornok voltam egy munltinál szoftverfejlesztőként és cafetériával (ha teljes munkaidőben dolgoztam volna) 145-öt kaptam volna kézhez. Ezek mellet sok barátom csinálta ugyanezt hogy suli mellet már a szakmájában dolgozott.

2017. jan. 22. 11:36
 7/8 anonim ***** válasza:

"Százával fossa ki a felsőoktatás évente a diplomásokat, egy érettségivel mit gondolsz, mennyire vagy piacképes?"

Ez baromság, mivel az egy fő kérdés, hogy milyen szakon vagy. Pl gépész szak levelezőn is nehéz, és nem az a jellemző, hogy "százával fossa ki az egyetem", és keresett a munkaerő piacon. Csak úgy, mint egy érettségizett, aki ugyan valószínűleg protekcióval fog megbecsült állást találni, de nagyon sok helyen meg azért keresett, hogy ne kelljen felsőfokú végzettséggel rendelkező bért adni a munkáltatónak. Egyébként a multiknál 100 felett keresnek az érettségizett emberek, más kérdés, hogy nem egy leányálom.

De itt fő kérdés, hogy milyen szakon tanulsz.

2017. jan. 22. 15:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat. Az alapján tettem fel a kérdést, amit álláskeresés közben tapasztaltam. Amúgy fizikát tanulok , de még csak az első féléven vagyok túl. Szóval a szakirányú álláskeresés még kicsit odébb van. Szakmám amit érettségi után csináltam fotográfus/vizuális tervező, de az egy zárt kör és nehéz bekerülni bárhova is. Bár lehet én csinálok valamit rosszul.
2017. jan. 22. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!