Vaóban ennyire reménytelen ma a helyzet? (többi lent)
"de azért a havi 120-at szerintem illene megkeresni teljes állásban"
Ez nem illem kérdése, hanem a kereslet-kínálaté.
Amúgy 65-70 ezret nem kereshetsz teljes idejű állásban, 2017-ben a minimálbér is több ennél.
Mi a szakmád? Mihez értesz?
Jaaa...
Igazán jó kérdés az, hogy mi a szakmád?
Mert pl egyetem mellet is lehet "jól" keresni. Saját példámat nézve, hogy gyakornok voltam egy munltinál szoftverfejlesztőként és cafetériával (ha teljes munkaidőben dolgoztam volna) 145-öt kaptam volna kézhez. Ezek mellet sok barátom csinálta ugyanezt hogy suli mellet már a szakmájában dolgozott.
"Százával fossa ki a felsőoktatás évente a diplomásokat, egy érettségivel mit gondolsz, mennyire vagy piacképes?"
Ez baromság, mivel az egy fő kérdés, hogy milyen szakon vagy. Pl gépész szak levelezőn is nehéz, és nem az a jellemző, hogy "százával fossa ki az egyetem", és keresett a munkaerő piacon. Csak úgy, mint egy érettségizett, aki ugyan valószínűleg protekcióval fog megbecsült állást találni, de nagyon sok helyen meg azért keresett, hogy ne kelljen felsőfokú végzettséggel rendelkező bért adni a munkáltatónak. Egyébként a multiknál 100 felett keresnek az érettségizett emberek, más kérdés, hogy nem egy leányálom.
De itt fő kérdés, hogy milyen szakon tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!