Ha egy képzett, jó szakember jól beszél angolul / németül akkor szinte biztos, hogy lelép külföldre?
". Jó esetben 5-10 év tapasztalattal keresnek nettó 300e fölött... "
Kicsit el vagy tevedve :) Jo lesz az 600+ nettonak.
A kerdezonek: nyilvanvaloan nem. Nagyon sokan dolgoznak Magyarorszagon multiknal, vagy akar onalloan. Nem mindenki akar kulfoldre menni.
Kicsit el vagy tevedve :) Jo lesz az 600+ nettonak.
kitörölheti az itthoni 600+ nettóval, ha kint ugyanennyi tapasztalatra a 4x-sét kapná!
"Viszont a költségei is sokkal nagyobbak."
Ez nem minden esetben igaz, pl Berlinben olyanok az albérlet árak mint Budapesten. 400 Euróért ott is kapok egy lyukat meg itt is Budapesten. A különbség az, hogy ott 2000 Euró az átlag fizetés itthon pedig olyan 500 Euró. Az élelmiszer árak sem sokkal drágábbak, Németben vagy Ausztriában mint itthon a fizetésekhez képest. Az a húzós ha kint akarsz venni egy lakást vagy egy házat, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni.
" pl Berlinben olyanok az albérlet árak mint Budapesten."
Szives engedelmeddel ebben azert erosen ketelkedem.
Gondolom kikerested a legolcsobb berlini es legdragabb budapesti lakast :)
Figyi, engem ne etess az arakrol, mar jo sok eve elek Nemetorszagban. Hasonlo minosegu lakas, hasonlo kornyeken meg Berlinben is tobbszorose a budapesti araknak.
"Figyi, engem ne etess az arakrol, mar jo sok eve elek Nemetorszagban. Hasonlo minosegu lakas, hasonlo kornyeken meg Berlinben is tobbszorose a budapesti araknak."
Nem tudom, hogy te hol élsz Németországon belül de én laktam Berlinben, és laktam Budapesten is, így tisztába vagyok az árakkal. Mind a két lakás amit küldtem a fővárosban található, természetesen lehetnek óriási különbségek, de mutatok neked én is Budán olyan lakást, amit még német fizetésekhez is mérve drága kivenni. Nem is erről beszéltem, azt írtam, hogy 400 euró körül mint Berlinben mint Budapesten kapok egy lyukat. Ami szomorú az, hogy itthon 500 euró az átlag fizetés Németországban pedig 2000 Euró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!