Osztrák érettségivel és német nyelvtudással lehet Budapesten élni?
Sziasztok,
egy bécsi magyar vagyok, aki most szeretné elkezdeni megcsinálni Bécsben éjszakain az érettségit és szeretnék utána haza költözni Budapestre. 21 éves vagyok és életem nagy részét itt éltem le Bécsben, de még mindig nagyon szeretnék haza költözni Budapestre, de nem akarok úgy élni, hogy alig futja a számlákra és ételre. Tudom, hogy az érettségi nem nagy dolog, de azért az mégis számít valamit, ha osztrák az érettségim és jól beszélek németül.
Szerintem ezt gyorsan felejtsd el. Nem véletlenül mennek ki a magyarok Ausztriába dolgozni.
Érettségivel a budapesti albérlet árak mellett elkaszálnak, nyelvtudás ide vagy oda.
Nézd! A világon mindenütt, és lehet furcsa de még Magyarországon is az adott ország érettségije ér valamit. Hiába van osztrák érettségid az teljesen más mint egy magyar érettségi. Elfogadni csak úgy fogják ha honosítod, és különbözeti érettségit teszel. Pl: Magyar nyelv és irodalomból vagy azokból a tantárgyakból ami az osztrák érettségiben nincs jelen.
Azt, hogy németül szinte anyanyelvi szinten beszélsz egy jó pont lehet egy adott munkánál. Hiszen sok munkahely nem várja el az idegen nyelvtudást. Ahol meg elvárják ott jól jöhet, de lehet több kell nekik egy érettséginél.
Leszögezve: Az osztrák érettségi nem sokat ér, ahogy a magyar érettségi sem ha nincs mellette valami szakmai vagy gyakorlati képességed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!