Munkaidőn túli ingyen takarítás-kényszeríthet a cég erre?
A főnök kitalálta hogy elküldi a takarítókat mert sokba fájnak.
De mivel kosz nem lehet ezért majd a dolgozók takarítanak.
Egyikünk se takarítónak szegődött ide mondani se kell.
Mivel a rendes napi munkavégzés a takarítás miatt nem csúszhat főleg azért mert ügyfeleket szolgálunk ezért mikor takaríthatunk: munkaidő után.
Vége a fix fizetett munkaidőnknek 17-kor boltot bezárjuk és kezdünk takarítani.
Mindezért persze egy fillért se kapunk, a főnök közölte ez közös érdek.
Közös érdek, akkor ő miért nem takarít? Leesne az aranygyűrű az ujjáról???
Másik komoly kérdésem: ez így működhet? Ezt elvárhatja? Mi van ha én azt mondom
- nem takarítok
- takarítok, munkaidőben egy perccel se tovább-ha más feladat rovására megy hát így járt
- takarítok munkaidőn kívül-ha fizeti. Egy takarítónő minimum 1000-et elkér egy órára, de inkább 2-t. Fizesse és megy.
Szóval a kérdés: ezt így elvárhatja? Munkaidőn kívül semmi papíron nyoma nincs se a plusz feladat elrendelésének se plusz időnek, egyikünk se takarító, pénzről ne is beszéljünk.
" nem lesz jó úgyse semmi..."
Azonnal jó lesz bármi, amint akad oylan ember aki kirúgásom esetén eltart.
Mert hősködni meg megmondóembernek lenni az könnyű csak aztán ha kirúgnak ki fizeti a villanyszámlát helyettem?
Tehát még1x: ha valaki eltart majd leszek hős.
Jó, próbállak megérteni: Vannak problémák a munkahelyeken. Állítólag ezt már egyik helyen jelezted is, mire elbocsátottak (ha jól emlékszem, talán be is akartad perelni őket, de ebben már nem vagyok biztos)
Azóta nyilván más helyen dolgozol, ahol "nem adják ki a szabadságot, túlórázni kell, de nem fizetik ki", stb, már nem emlékszem a többire.
Karácsony első napján is itt tipródtál...
Mondd, mégis mit vársz attól, ha itt leírod a dolgokat? Ezeket mindenki tudja, ismeri vagy tesz ellene vagy nem, de ettől még a TE problémád nem fog megoldódni!!! NEKED kell ellene tenni. Engem sem tart el senki - sőt, én tartom el a gyerekemet - mégis megoldottam, hogy élhető életem legyen. Ha ennyire nem tetszik az alkalmazotti lét, akkor legyél vállalkozó, küzdj, harcolj, adózz és éld a boldog életed. találd ki, mivel lennél boldog és foglalkozz azzal - ezzel a panaszkodással nem változik meg az életed, csak magadnak ártasz vele: mert amíg mindenki más hibás (meg nincs megoldás szerinted), addig nem fog megváltozni a TE ÉLETED.
#12 - :D :D
Lényegében ugyanazt írtad, mint én - csak sokkal rövidebben :D
"Azonnal jó lesz bármi, amint akad oylan ember aki kirúgásom esetén eltart.
Mert hősködni meg megmondóembernek lenni az könnyű csak aztán ha kirúgnak ki fizeti a villanyszámlát helyettem?"
Világosan le lett írva, hogy nincs több opció. A főnököd akkor rúg ki, amikor akar. Ilyen világban élünk, nem vetted még észre?
Kérdező, mondd el kérlek; van szerződés?! Be vagy jelentve?
Ha ezek megvannak, akkor NEM LEHET KIRÚGNI senkit csak úgy.
Másrészt meg ha mind egyszerre felmondással fenyegetőznétek, szerinted hagyná? Ki foglalkozna akkor az ügyfelekkel? Csődbe is menne a fszkalap.
Szóval tessék szíveskedni kiállni magatokért és nem tűrni!!! A rohadt életbe!!!!!!!
Ha a főnököd ilyen akkor én azonnal elkezdenék új munkahelyet keresni. Sajnos ez a szitu nem vezet semmi jóra.
Nálunk a főnök zsebbe kifizeti a takarítást így örömmel csinálom (gyógyszertárban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!