SsC-ről mi a tapasztalat?
Első, leírhatnád ide is a tapasztalataidat, mert szerintem másokat is érdekelhet (pl. engem is).
köszi!
Rendben, leírom ide is. :)
Az első 1-2 évben nem érdemes nagy szellemi kihívásokra számítani, annyi szent. Általában egy átfogó munkafolyamat egy kis részét kapod, így elég hamar borzasztó monoton tud lenni. A feladat maga természetesen osztályonként változik, de szerintem szinte mindenhol ugyanez a helyzet. Viszont később, ha már "bedolgoztad" magad, szerintem nem olyan nehéz ide-oda mozogni, csapatot váltani, máshol is kipróbálni magad. Amikor már oda-vissza ismered a folyamatot és vannak ötleteid, hogyan lehetne még effektívebben, gyorsabban csinálni, akkor általában nagyon támogatók a változásokkal szemben (bár ez főnöktől is függ, volt borzasztóan inkompetens főnököm kb fél évig, akkor minden nap fel akartam mondani a sok marhaság miatt, azóta viszont nem volt ilyen). Ilyenkor lehetőség nyílik projekteken dolgozni, nagyobb volumenű, felelősségteljesebb munkákat végezni. Ezek a helyek (most a budapesti multik világáról beszélek, mert azzal vagyok képben, pl. a Vodafone, BT, Diageo, BP és Citi SSC-kre, velük van valamennyi közvetlen vagy közvetett tapasztalatom) általában elég jól fizetnek a magyar átlaghoz képest, erre jön még éves fizetésemelés ill. bónusz, néhány év alatt általában előléptetésre is számíthat az ember (nem feltétlenül vezető pozícióba, de már csak egy sima "senior" vagy "SME" is jelentős fizetésemeléssel és felelősebb munkakörrel jár). Túlórák vannak, általában minden osztálynak megvan a havi csúcsidőszaka, akkor megy a hajtás ezerrel, ilyenkor szinte mindenki tovább marad benn, de ez általában azért nem jellemző a mindennapokra. A munkatörvényt viszont abszolőt betartják ezek a cégek, nincs simliskedés, nem engedhetik meg maguknak, annál fontosabb nekik a cég hírneve.
+ Saját sztori - sima mezei adminisztrátorból 4 év alatt project manager lettem, majd az egyik projekt kapcsán megpályáztam az egyik külföldi irodánkban egy pozíciót, amit meg is kaptam, így kihelyeztettem magam. 3 másik barátom ugyanígy járt el, más-más pozíciókban ill. cégeknél. A régi csapatomból ugyan páran már elmentek, de akik maradtak, azokat mind előléptették az évek során, van, akit többször is.
Viszont sokakat ismerek, akik nem bírták a monoton első pár évet és inkább máshol helyezkedtek el, meg tudom őket is érteni, ha engem nem szippant be anno a project management világa, sanszos, hogy én sem lennék már ilyen környezetben.
Köszi a beszámolót! :)
Ha már úgyis anonim az oldal, olyat lehet kérdezni, hogy alapvetően mi a végzettséged, illetve amikor kezdtél akkor milyen nyelvtudásod volt és ezek mellé milyen fizu társult? Illetve ez hogy alakult az idő múlásával?
bocsi a sok kérdésért :D
Szia!
Érettségivel mentem oda (jártam egyetemre, de anyagi okok miatt nem sikerült befejeznem) ill. 2 nyelven beszéltem folyékonyan (angol és spanyol - az angol amúgy alapelvárás). 2010-ben a kezdő fizetésem havi nettó 200ezer volt (évente emelik, mennyit adnak pályakezdőknek amúgy), ezen a fizun évente 4-6%-ot emeltek, átlagos éves bónuszom 90ezer és 150ezer közé esett (egyéni szorzótól is függ, ill. attól, hogyan teljesít a csapat éves szinten). Most ugye külföldön dolgozom, a kihelyeztetésem óta céget és országot is váltottam, diplomám azóta sincs, de a CV-m alapján semmi gondom nem volt állást keresni, most havi 3500 eurós nettófizum van, nem panaszkodhatok. Időnként így is levadásznak LinkedIn-en és csábítanak el a cégtől. Persze nem 2 perc volt ide eljutni, ill. folyamatosan képzem magam szakmába vágó képesítésekkel, illetve egyetemre is visszamentem estin, amit a cég fizet, mert szakmába vág.
Nyugodtan kérdezz még, ha kíváncsi vagy, semmi gond :)
Köszi a válaszokat!
Igen, azt tudom hogy az angol alap elvárás. Azért a spanyol folyékony beszéd az elég egyedi, egyértelmű hogy megfizetik.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!