Vegyész vagy vegyészmérnök a keresettebb, illetve jobban fizetettebb?
szia.:)
Hát. Nekem a vegyészmérnök szimpatikusabb.. és mivel te is szereted a matekot (meg a fizikát.) ezért sztem neked is jobban tetszene. /egyébként 10.es vagyok/
Amiket eddig olvastam, azt találtam, hogy a mérnöki gyakorlatiasabb, és nem csak labor.. meghát azért a vegyészmérnököknél meghatározó a matek..
vegyészmérnöki után nézegettem.. elvileg keresnek, külföldön és Mo-n is.. a fizetés kb 2-300.000 ft már kezdőknél is...
Végülis.. ha szívesen beszélsz idegen nyelven, akkor érdemes kimenni külföldre. (mivel nyelvtudás különben is kell...)
hát. remélem tudtam segíteni.. de azért nézz utánna... mert tapasztalatom nincs, csak utánnaolvasgattam:)
Vegyészmérnökként érdemesebb.
Kutatásban, oktatásban nem tesznek különbséget, az "iparban" keresettebbek a mérnökök.
A vegyészek is dolgoznak az iparban!!!!!!!!
Gyógyszeripar szinte csak őket igényli, csekélyke vegyészmérnököt!!!!
Hármas: hülyeség. A legtöbb helyen (Richter, Chinoin, EGIS), vagy direkt vegyészmérnököt keresnek (termelésbe), vagy mindegy, hogy vegyész, vagy vegyészmérnök végzettséged van.
Mindháromban dolgoztam már, illetve egy külföldinél (Astra zeneca) is.
4-es!. Én is tapasztalatból beszélek!! Nem a levegőbe! Te ezt tapasztalod, én azt! Ennyi!
Abban a gyógyszergyárba, ahol én dolgoztam nam a mérnököket igényelték jobban. Ez érthető is. Valahogy az álláshirdetéseket böngészve sem azt látom, hogy a gyógyszergyárak a vegyészmérnököket igényelnék jobban.
A vegyészmérnökök jobban otthon vannak az iparban, és a termelésben; a vegyészek pedig az elméleti dolgokban; az elsőt a Műszaki egyetemen képzik, és mérnökök, míg a másodikat a Tudományegyetemen, és jobban elméleti szakemberek.
A vegyészeknek nincsenek olyan műszaki tárgyaik, mint a mérnököknek; pl. vegyipari géptan, technológia, szerves vegyipari folyamatok, ipari katalízis, stb.
Még nem láttam olyan álláshirdetést, ahol gyógyszergyár kifejezetten vegyészt, és nem vegyészt vagy vegyészmérnököt keresett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!