Melyik diploma ér a legtöbbet?
Amelyiket egész életedben használsz.
Mert ha csak megszerzed, és aztán valami teljesen mást csinálsz a köv. 40-50 évedben, akkor nem sokat ér.
Tudjuk, hogy sok a pálya-elhagyó, ill. olyanok is vannak szép számmal, akiknek van diplomájuk, mégsem értenek hozzá ...
Először is tudni kell, mit értesz a diploma értéke alatt.
Amelyikkel könnyen el lehet helyezkedni?
Amelyikkel magas fizetéseket kapsz?
Amelyik sok szakterületre ad képesítést, hogy adott esetben könnyű legyen magad átképezni, ha megváltoznak a piaci viszonyok?
Ez a "melyik ér a legtöbbet" nekem elég megfoghatatlan dolog.
Szerintem is nagyon fontos, hogy mik a céljaid, és e mellé azt is hozzá tenném, hogy hol.
Én vidéki nagyvárosban lakom. Egyetemi város.
Sok volt osztálytársam végzett a közgázon. Senki sem tudott elhelyezkedni a városunkban. Néhányan találtak csak munkát, de ők mind családi vállalkozásban vagy olyan cégnél, ahol családtagjuk vezető, és ő vitte be. Többieknek Budapestre kellett költözniük.
Jogásszal szerintem már Dunát lehetne rekeszteni. Minden sarkon van egy ügyvédi iroda. Kevés olyan nagy cég van, akik jogászt alkalmaznak.
Orvosra biztosan mindig szükség lesz.
És persze bizonyos mérnöki szakok is nagyon keresettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!